dilluns, 9 de desembre del 2019

L'arma d'un Jedi (III)

Anterior


CAPÍTOL 3
LA MÀ DE L'IMPERI

Mentre el seu Ala-Y s'allunyava de l'estació de combustible, Luke mirava cap a Devaron, esperant un nou senyal de la Força. Seguia veient les jungles en la superfície quan R2 va cridar la seva atenció.
—Ho sento, R2 —va dir Luke—. Ingressa el patró de salts cap a Whiforla.
—Els viatges espacials solien ser molt més civilitzats —es va queixar C-3PO des del seient de l’artiller en la bombolla darrere d’en Luke—. Un podia viatjar d'un lloc a un altre, en comptes de rondar com una anguila del riu Purcassian en temporada de fresa.
—Bé, estem lluitant per una galàxia més civilitzada —va afirmar Luke mentre l’Ala-Y entrava a l’hiperespai.
—No ho havia pensat d'aquesta manera —va observar C-3PO—. Jo estaré molt més tranquil quan triomfi la rebel·lió.
En aquesta ocasió, l'agitat vol a la velocitat de la llum no li va donar consol a Luke, les seves ansietats semblaven pressionar-lo sense importar els seus intents de buidar la ment. Què és el que la Força havia intentat dir-li sobre Devaron? Va haver d'esperar al fet que tornés aquest estrany sentiment?
Tal vegada la Força intentava dir-li que havia d'estar aprenent a controlar el seu poder en lloc de recol·lectar registres de comunicació. Conèixer els secrets de la Força era el que havia fet el seu pare, i era el llegat que Ben Kenobi havia preservat per dues dècades a Tatooine i que li havia intentat transmetre, juntament amb el sabre làser que el seu pare va voler que tingués. No obstant això, aquí estava ell, concentrat a aprendre les tècniques correctes per comunicar-se en whiforlanès.
I si la Força intentava impedir que cometés un error?

El programa rebel de dispersió va treure a l'Ala-Y de l’hiperespai en el sistema Tertiary Usaita, que era poc més que una col·lecció escampada de pedres i pols al voltant d'una nana vermella, marcada amb un far espacial per a navegació que havia deixat aquí un equip de vigilància de la República.
Era un lloc solitari, però no buit.
—Nau desconeguda, aquí el Venjança de Kreuge —va dir una veu en el comunicador de la cabina de Luke—. Aquest és un sistema restringit; apagui tots els seus sistemes de vol i prepari's per a una inspecció.
—R2, calcula el següent salt i treu-nos d'aquí! —va demanar Luke.
R2 va xiular afirmativament, i Luke va girar els controls a la dreta, fent una ganyota per com de lent que responia l'Ala-Y. El sensor del seu visor es va encendre, i els seus ulls van veure la formació: tres caces TIE, recolzats per una fragata classe Razor.
—Oh, no! —va exclamar C-3PO—. Estem en perill! R2, fes alguna cosa!
—Subjecta't, C-3PO —va dir Luke amb severitat.
Girà cap al rumb que R2 li havia donat i va encendre els propulsors de l'Ala-Y, intentant accionar tota la velocitat que tingués la pesada nau. Però moments després, centelleigs de llum van sorgir al voltant seu i l'Ala-Y es va sacsejar.
Els tres TIE van volar sobre ells, Luke va prémer el gallet, envoltant-los de trets làser mentre donaven la volta per atacar de nou.
—Quant falta, R2? —va preguntar Luke.
R2 va xiular i trinà.
—Un minut? —va reclamar C-3PO—. A què et refereixes amb què estàs triangulant la nostra posició? Aquest no és el moment de mirar els estels, miserable embalum de circuits!
Luke va girar l'Ala-Y a babord, sense perdre de vista els escàners de llarg abast ni els TIE tornant a disparar-li. Va intentar invocar la Força perquè guiés les seves mans, però la veu de C-3PO i els brillants trets làser no li deixaven concentrar-se. Els escuts d'estribord de la nau van brillar en ser copejats pels làsers dels TIE; llavors, les alarmes van començar a sonar.
—R2, desvia l’energia —li va demanar Luke mentre li disparava als caces imperials amb la torreta de l'Ala-Y. Els imperials, amb major maniobrabilitat, giraven en totes direccions atacant al seu lent objectiu.
«Concentra't», es deia Luke. «Usa la Força».
Girà l'Ala-Y a estribord, intentant protegir el vulnerable escut, i va pressionar el gallet. Un dels TIE es va esvair en un núvol de flames, però, gairebé immediatament, un altre caça el va atacar per darrere; els seus canons làser ruixaven el casc de l'Ala-Y. L'escut d'estribord va parpellejar i es va esvair. Al mateix temps, Luke va sentir que perdia la seva connexió amb la Força.
Ara també els disparava la fragata, provocant que la nau se sacsegés en totes direccions. Luke va disparar una ràfega contra un dels caces restants, obligant al seu pilot a canviar de curs. Però el seu company va aprofitar la distracció de Luke per posicionar-se darrere de l'Ala-Y. Trets verds van il·luminar l'espai i van martellejar el motor d'estribord, fent que el panell de control en la nau parpellegés frenèticament amb un color vermell.
—Intenta augmentar l’energia! —va cridar Luke, disparant-li desesperadament a dos caces i maniobrant d'esquerra a dreta en un esforç per sortir de la mira dels imperials.
Els nivells d'energia en el motor d'estribord van pujar, però després es van desplomar. Més trets làser colpejaven la nau per tots dos costats. El TIE que els havia disparat es va allunyar de l'Ala-Y, i després va donar la volta per atacar l'estribord indefens de la maldestra nau.
—Això és la fi! —va exclamar C-3PO.
Luke li va disparar al TIE, però el pilot imperial es va negar a canviar el seu curs. Va continuar acostant-se, esperant fer un tret que destruiria el motor i deixaria a l'Ala-Y indefens a l'espai. Luke va intentar girar, però la nau amb prou feines responia.
«Ho sento, Ben», va pensar. «Ho sento, pare. Vaig fer tot el que vaig poder».
Es va preparar per a l'impacte...
... i, de sobte, es va enfonsar en el respatller del seu seient quan l'Ala-Y va entrar a la seguretat de l’hiperespai.
R2 va emetre un so una mica envanit.
—Encara que et vas prendre el teu temps —es va queixar C-3PO.
Mentre els dos droides continuaven la seva discussió, Luke va exhalar agraït i incrèdul. No hi havia temps per perdre. L'Ala-Y amb prou feines podia volar, s'havien salvat per la capacitat per suportar danys de la vella nau, però necessitaven trobar un port espacial per fer reparacions, i necessitaven fer-ho ràpid.
Luke va rebutjar la primera opció que va donar R2, i les tres següents. Totes estaven molt lluny o molt controlades per l'Imperi.
—Suficient, R2 —va dir Luke—. Tornarem a Devaron.
R2 es va oposar amb una xiuletada.
—Però, amo Luke, la nostra missió —va començar a preguntar C-3PO.
—Enviïn un missatge encriptat a la flota —els va demanar—. Diguin-los que reprendrem la missió de recol·lecció quan reparem la nostra nau.
R2 va començar a emetre xiuletades, però Luke va negar amb el cap.
—No, vaig prendre la meva decisió, porta'ns a Devaron.
«Aquí és on la Força em va dir que fora», va pensar Luke. «Aquesta vegada li faré cas».
               

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada