dilluns, 9 de desembre del 2019

L'arma d'un Jedi (Pr)


L'arma d'un Jedi

Una aventura de Luke Skywalker

Jason Fry
           



LUKE SKYWALKER TORNA EN UNA AVENTURA TOTALMENT NOVA!
En aquesta història situada entre Star Wars. Episodi IV: Una nova esperança i Star Wars. Episodi V: L'Imperi contraataca, Luke se sent atret cap a un planeta misteriós, on haurà d'utilitzar la Força per salvar a una jove noia i sobreviure un perillós duel contra un estrany i nou vilà.



Fa molt temps, en una galàxia molt, molt llunyana...

L'ALIANÇA REBEL ha destruït la temible ESTRELLA DE LA MORT de l'Imperi, però la galàxia segueix commocionada per la guerra civil, i la flota imperial està caçant rebels pertot arreu.
LUKE SKYWALKER, el pilot que va destruir l'Estrella de la Mort, ara és aclamat com un heroi. Però a ell només li interessa recolzar als llibertadors, servir a la Rebel·lió darrere dels controls del seu Ala-X.
Fins i tot quan vola al costat dels pilots de l'Esquadró Roig, Luke sent fluctuacions en el camp d'energia mística conegut com la Força, i aquest noi, que abans era granger, i que ara s'ha convertit en pilot de guerra, comença a sospitar que el seu destí prendrà un camí diferent...



PRÒLEG

Jessika Pava no podia deixar de mirar el seu Ala-X.
Es va apartar el cabell dels ulls i va sospirar, obligant-se a donar la volta per no veure el compacte i mortal caça estel·lar que descansava sobre el seu equip d'aterratge al centre de l'hangar. Els seus companys pilots sabien que no hi havia res que ella desitgés més que sortir a l'espai com a «Blau Tres».
No obstant això, Jessika tenia tasques relacionades amb droides aquesta setmana. El seu treball era fer un inventari dels droides astromecànics de la base i assegurar-se que estiguessin preparats per a l'acció, els seus programes actualitzats i els instruments de vol en operació i provats. No era el pitjor treball en l'esquadró, ajudar-li als tècnics amb la neteja del sistema de combustible era molt més desagradable, però Jessika estava segura que era el més avorrit.
El seu datapad va emetre una xiuletada per cridar la seva atenció; Jessika ho va mirar i va sospirar; després va veure passar a una unitat R4 rodant sobre les seves tres potes grassonetes. El droide pintat de color verd-i-blanc, seguint un patró que semblava un tauler d'escacs, probablement gràcies a un tècnic avorrit i amb temps lliure.
—Tu, droide —li va cridar la jove pilot—, necessito que vinguis un moment per a una revisió d'operacions.
El droide va xiular gairebé tristament, no se sentia més feliç que Jessika perquè li feien una inspecció. Va anar cap a ella i en el seu dom va obrir un panell que tenia el port de diagnòstic. Jessika va apuntar el seu datapad cap al port, el pad va brillar i va començar un intercanvi de dades amb els sistemes del droide. Mentrestant, ella es va asseure en la coberta de l'hangar amb les cames creuades, resignada a esperar.
—Disculpi, puc ajudar en alguna cosa? —va preguntar una veu alegre.
Jessika va veure la inexpressiva cara d'un androide de protocol daurat. Era dels vells, pràcticament una relíquia; tenia un braç xapat en vermell i desenes de cops i bonys.
—No ho crec, però gràcies —va respondre Jessika—. Són tasques de droides i el programa de diagnòstic fa gairebé tot pel seu compte.
—Però no ho fa tan eficientment —va afirmar l’androide; se sentia decebut—. Què mal educat sóc! Sóc C-3PO, relacions cibernètic-humanes, al seu servei, senyoreta...?
—Pava. Jessika Pava. Blau Tres.
—És un honor conèixer-la, senyoreta Pava.
—Pots dir-me Blau Tres.
—Oh. Com desitgi, senyore... dic, Blau Tres. Com li deia, tal vegada pugui ajudar. Acabo d'instal·lar una impressionant base de dades Tranlang i domino gairebé set milions de formes de comunicació, incloent, per descomptat, els llenguatges relativament primitius parlats pels astromecànics i els lectors de diagnòstics.
La unitat R4 va xiular indignada.
—Insultar-te? —li va respondre C-3PO amb sorpresa i va retrocedir un pas—. No vaig fer tal cosa, pot d'escombraries hipersensible. El teu mètode de comunicació és primitiu, jo només vaig esmentar un fet. Tu ni tan sols tens un vocalitzador apropiat.
La unitat R4 va xisclar i va girar el seu dom per mirar directament a C-3PO amb el seu únic ull electrònic.
—No et moguis —va demanar Jessika—, vas a interrompre la...
El seu datapad va emetre un so d'advertiment.
—Ara haig de començar una altra vegada.
El droide va emetre un altre so, ara acusatori, per a C-3PO.
—La meva culpa? —va respondre C-3PO—. No siguis ridícul. Ella et va demanar que no et moguessis. Blau Tres, puc suggerir...
—Saps què, C-3PO?, jo m'encarrego. És un procediment simple, i estic segura que tens coses més importants a fer.
—Això podria pensar, atès que la meva especialitat és la comunicació i el protocol —va contestar C-3PO—, però resulta que ja he completat totes les meves tasques d'avui. Anava a suggerir que la unitat R4 podria beneficiar-se amb un esborrat de memòria. Quan comencen a ofendre's per tot, és signe que tenen alguna falla en l'escorça de motivació.
La unitat R4 va fer el so d'unes petites trompetes electròniques cap a C-3PO, però aquesta vegada es va quedar quieta mentre el programa de diagnòstic treballava. Jessika va girar els seus ulls una mica molesta quan l’androide daurat va seguir parlant.
—Veurà, jo li deia freqüentment a l'amo Luke que el comportament de l’R2 podia millorar-se amb un esborrat de memòria. Les seves excentricitats s'han tornat més notòries del que puc suportar des de fa diverses dècades. Una vegada que anàvem a una missió diplomàtica a Circarpous...
—Vas dir amo Luke? El Mestre Luke? —li va interrompre Jessika.
—Sí —va respondre C-3PO—, el Mestre Luke Skywalker, el coneix?
—Que si el conec? —va preguntar incrèdula, mentre s'aixecava—. És clar que el conec! Bé, no en persona, però em refereixo al fet que tots coneixen a Luke Skywalker. Va derrotar a l'Emperador, i diuen que és el millor pilot de la galàxia.
—Això hauria de preguntar-li-ho a R2. Encara que haig d'advertir-li, R2 té, com dir-ho?, una opinió exagerada dels seus propis assoliments. A mi els viatges espacials em semblen molt desagradables.
—Espera, et refereixes a R2-D2? —va preguntar Jessika sorpresa—. El droide que li va ajudar a Luke Skywalker quan va destruir la primera Estrella de la Mort?
C-3PO va inclinar lleugerament el cap.
—Bé, sí —va respondre C-3PO—. R2 i jo hem presenciat molts esdeveniments transcendentals durant la Guerra Civil Galàctica, encara que ell sempre estava combatent amb alguna màquina mentre jo realitzava algun servei diplomàtic vital. Pel que fa a l'Estrella de la Mort, R2 estava fora d'operació en aquell moment, així que no se li pot donar crèdit pel resultat d'aquesta missió.
El datapad va sonar, indicant que el programa de diagnòstic havia acabat. Jessika el va ignorar.
—Explica'm de la missió de l'Estrella de la Mort—li va demanar a C-3PO—. Com va aconseguir Skywalker destruir-la?
—Serà un plaer, Blau Tres —va començar C-3PO—. Encara que aquesta aventura comença d'una manera horrorosa per a mi. Havíem aterrat accidentalment a Tatooine, R2 realitzava una missió secreta per a l'Aliança, amb la tossuderia que li caracteritza. Si no hagués seguit el meu consell, segur encara passejaria per aquest espantós Mar de Dunes.
—Pensant-ho bé, per què no m'expliques aquesta després? —li va demanar Jessika ràpidament, sospitant que aquesta versió girava al voltant de C-3PO—. Explica'm una història diferent sobre el teu amo, una que no s'hagi explicat ja un milió de vegades.
La unitat R4 trinà per cridar la seva atenció, i ella va acariciar el seu dom sense mostrar-li interès.
—Els teus programes estan al dia; reporta't amb el grup de droides —li va informar Jessika i després va mirar de nou a C-3PO.
—Hi ha tantes històries... —va respondre l’androide, pensatiu—, per on començar? Ja sé, R2 i jo vam estar presentis la primera vegada que l'amo Luke va usar el seu sabre de llum en una batalla. No va ser molt després de la Batalla de Yavin.
—Explica'm aquesta història —va demanar Jessika.
—Molt bé —va contestar C-3PO—. Tot va començar al planeta Giju, en una missió amb l'Esquadró Roig...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada