diumenge, 8 de desembre del 2019

La fugida dels contrabandistes (XII)

Anterior


CAPÍTOL 12
INTENTANT SER NOBLE

—Tres més s'acosten per estribord, en dos-vuit senyal set! —va informar Ematt. Chewie grunyí.
—Què ha dit?
—Ha dit: «Dispara'ls!» —va respondre Han, disminuint la potència del motor de subllum del Falcó i movent els controls cap a l'esquerra i de tornada, provocant amb això que la nau girés gairebé incontrolablement. La gravetat artificial del Falcó, una fracció de segon endarrerida en la maniobra, lluitava per compensar l'impuls. En Han gairebé surt volant del seu seient. Chewbacca li grunyí.
—Em cordaré el cinturó quan no estigui tractant de mantenir-nos amb vida! —va respondre Han—. Dèlia, com us està anant?
—Ens ha anat millor!
Un altre TIE va semblar sortir del no-res, disparant al seu pas, tan a prop que Han va creure veure al pilot en la petita cabina. El Falcó es va sacsejar quan els trets làser van colpejar el casc dorsal. La pantalla dels deflectors, a l'esquerra de Chewbacca, es va encendre, i una petita representació gràfica de la nau, que brillava d'un color verd que indicava que els escuts seguien al màxim poder, va començar a tornar-se groga. El wookiee va revisar sota la consola, va desconnectar un cable provocant que tragués espurnes i el va introduir en un dels connectors prop del seu colze dret. El color groc es va esvair de la pantalla i el verd va tornar.
—Això funcionarà ara com ara —va comentar Han—. Agafa't fort.
Fora de la cabina, les estrelles semblaven donar voltes i voltes com si algú les hagués llançat per una canella. Han va encendre el motor d'estribord perquè fos a l'una dels altres dos llançant-los en línia recta, però també girant en cercles.
—No puc disparar-los si fas això! —va cridar Ematt.
—T'estic ajudant —va respondre Han—. Prepara't.
El Falcó va deixar de donar voltes, va fer una maniobra evasiva a babord, després va anar en picat, per després tornar a elevar-se, un moviment brusc, una maniobra corelliana per invertir la direcció del vol. Els TIE que es van quedar enrere seguint al Falcó, van reaparèixer enfront d'ell en una tancada formació d'atac. Chewie victorejà grunyint.
—Un tret en un milió —va dir Han—. Fes-ho!
Ematt va disparar els turbolàsers del Falcó, les dues torretes que estaven a dalt i sota la nau. Normalment, i idealment, Han manejaria una i Chewie, o algun altre ésser vivent, l'altra; no obstant això, la seva situació actual no els ho permetia. Han i Chewie necessitaven estar en la cabina. No era la primera vegada que es trobaven en aquesta situació, per la qual cosa havien tingut la precaució de col·locar controls auxiliars per dirigir les armes en diverses parts de la cabina. No eren trets tan precisos i necessitaven molta ajuda de la computadora, però si Ematt sabia el que feia, podria derrocar almenys a un dels TIE. En Han els hi havia lliurat en safata de plata.
I Ematt sabia el que estava fent. Una ràfega de llum provinent dels turbolàsers dorsals va sortir disparada, i un dels TIE que s'acostava va explotar en una cascada de foc i restes. Els restants van intentar separar-se, dos a babord i un a estribord. Ematt va disparar amb la torreta inferior, i un segon TIE es va vaporitzar pel cop directe.
—Okey —va acceptar Han—, gens malament.
—Han! Un-quatre senyal sis! —li va cridar Dèlia.
Han va tornar a donar-li la volta al Falcó, aquesta vegada per dirigir la mirada cap a les coordenades que li havia donat la Dèlia. El Vehement s'estava acostant, estava molt més a prop que abans.
—Ens estan acostant al radi d'abast del raig tractor —va observar Han.
Una de les computadores de navegació va xiular i després va emetre un so sec.
—Tenim el salt —va informar Ematt—. Anem-nos d'aquí!
—Dèlia, estem llestos per anar-nos-en —va avisar Han inclinant el Falcó per donar la volta. Els dos TIE restants que seguien perseguint-los els van disparar per estribord. El Falcó es va sacsejar i la pantalla dels escuts va parpellejar de nou, el verd s'havia tornat groc. Eren a punt de perdre els escuts.
El Miss Fortuna va aparèixer enfront d'ells, el petit iot maniobrava i girava intentant desfer-se dels tres caces TIE que li seguien implacablement. Mentre els miraven, un dels TIE va disparar al llarg del casc del Miss Fortuna; els trets van brillar i es van dissipar, juntament amb els escuts. Va haver-hi una llum brillant i un munt d'enderrocs volant sobre el iot.
—Dèlia...
Hi havia estàtica en els comunicadors, un instant de soroll blanc hostil, després la veu de la Dèlia Leighton, qui no intentava ocultar el pànic:
—Vam perdre la nostra computadora de navegació! No podem donar el salt!
—Tenen l'auxiliar?
La veu d’en Curtis va sonar en els altaveus per primera vegada:
—Ens prendrà un minut poder activar-lo.
—No podem resistir un altre atac com aquest! Morirem a l'espai! —El pànic en la veu de la Dèlia era evident.
Chewbacca va bordar i va mirar a Han.
La situació no era bona. Una ràpida revisió dels sensors va mostrar que en vint segons estarien en el rang del raig tractor del Destructor Estel·lar. Tenien les seves coordenades llestes, l’hiperimpuls llest. Tot el que havien de fer era girar cap a la direcció correcta i activar la velocitat llum; així, Han, Chewbacca, Ematt, el Falcó, tots estarien fora de perill en un instant, lluny del control de l'Imperi. Podien anar-se’n ara... Missió complerta.
Però això significava deixar enrere al Miss Fortuna, exposat, vulnerable. Significava que Dèlia i Curtis serien capturats, portats al Vehement. Els interrogarien i torturarien. En el millor dels casos, la tripulació del Miss Fortuna passaria la resta de les seves vides en algun món penitenciari imperial. En el pitjor, no sortirien vius del Vehement.
Chewie li seguia mirant, i podia sentir a Ematt darrere seu fent el mateix.
—Més val que cancel·lis el meu compte després d'això —va murmurar Han.
Va accelerar a fons i va sentir al Falcó avançar, va encendre l’activador ESLAM, que era il·legal, però ho havia instal·lat per donar-li més acceleració a la nau. Es van acostar al Miss Fortuna, els TIE li seguien com uns insectes ansiosos per menjar. Ematt va obrir foc i li va donar a un dels TIE, enviant-lo cap a la brillant atmosfera de Cyrkon; va disparar de nou i li va donar a un altre directament en la cabina circular, provocant que l'atmosfera interior de la nau explotés.
—Han, vés-te’n —va demanar la Dèlia; de sobte va sonar més tranquil·la—. Aquest Destructor Estel·lar és invencible. Fins aquí hem arribat. No podrem fer el salt a temps.
El Falcó es va sacsejar una vegada més, els escuts van canviar de groc a vermell. Tres caces TIE i un Destructor Estel·lar. Dèlia tenia raó: no hi havia manera de guanyar aquesta batalla.
—Et cobrirem —va respondre Han.
—Han...
—Dèlia, calla. Estic intentant ser noble.
Només es va escoltar el riure de la Dèlia pels altaveus.

***

A bord del Vehement, Beck mirava com el nombre de TIE es reduïa: el que havien estat vuit caces, ara només eren tres. No obstant això, alguna cosa li havia passat al iot, Beck el va veure rebre trets i va veure enderrocs. El Falcó era una altra història. Diversos TIE li van disparar directament a la secció de les turbines, dues vegades al llarg de la línia dorsal, i una vegada prop de les dents que sortien de la part davantera del casc, però cap semblava haver-li afectat.
De qualsevol manera, ja no importava, ja estaven en el radi d'abast.
—Capità Hove.
Hove va donar mitja volta i va fer senyals amb la seva mà cap als panells de control.
—Màxima potència —va ordenar.
—Blanc en la mira —van respondre els oficials—. Raig tractor a màxima potència.
No va haver-hi una reacció visible en els emissors de proa del Destructor Estel·lar. A diferència dels turbolàsers, els camps d'energia del raig tractor estaven fora del camp visual, però Beck ho podia veure mitjançant el seu ull cibernètic. Podia veure-ho tot: el raig coniforme allunyant-se del Destructor, l'ona daurada semitransparent que s'expandia cap a les naus.
Va aconseguir primer a un dels TIE que perseguien al Falcó, va tirar d’ell com si el tingués amarrat d'una corretja, detenint-lo gairebé cruelment. La força era massa per a la petita nau, els panells solars laterals es van esbocinar com si fossin de joguina, la cabina esfèrica va surar immòbil per un instant i després es va col·lapsar.
Al costat de la Beck, Hove va mirar a un altre costat.
El raig seguia avançant.
—No hi ha fugida —va dir la Beck.

***

—Si ens atrapen amb aquest raig, s’ha acabat —els va dir Ematt—. No puc deixar que m'atrapin amb vida, ho entens?
—No atraparan a ningú —va respondre Han amb més convicció de la qual en realitat sentia.
Chewie grunyí i ràpidament va enviar el poder dels motors cap als escuts, prenent un cable i introduint-lo en un altre connector una vegada més.
—En això estic —va respondre Han, després va parlar pel comunicador—. Dèlia, tu i Curtis dirigeixin-se a l'atmosfera, els cobrirem. Quant temps perquè facin el salt?
—Altres quinze segons —va respondre Curtis.
El Miss Fortuna va fer un salt sobtat a estribord, Han va fer el mateix en el Falcó, escurçant la distància entre ells, i el mateix va fer el TIE que els seguia. L'últim TIE darrere del Falcó es va detenir abruptament. A través del monitor posterior, Han va veure com sofria la mateixa destinació que el seu company i era fet trossos pel raig tractor del Destructor Estel·lar. El corellià es va sentir malalt; no tenia cap estima per l'Imperi, però estar disposat a sacrificar als seus pilots, les seves naus, amb tal de perseguir al Falcó i al Miss Fortuna, era un nivell de brutalitat més enllà del que havia vist mai. Qui estigués donant ordres en el Vehement no es detindria fins atrapar-los.
Chewie va rugir suaument a manera de lament. Han no es va molestar a contestar: ell i el wookiee pensaven el mateix.
El Miss Fortuna estava accelerant, ajudat per la gravetat de Cyrkon, i el TIE restant seguia perseguint-lo resoltament, amb el Falcó trepitjant-li els talons. Han va escoltar a Ematt alineant les torretes i va estabilitzar la nau per buidar el seu camp de tir. La computadora va sonar lentament i després més ràpid, conforme s'acostava al blanc. Finalment va emetre una xiuletada escandalosa que avisava que el TIE estava en la mira. El Falcó va vibrar lleugerament quan les dues torretes van disparar; els seus trets es van unir en el caça, al centre de la cabina circular, i aquesta va explotar com un globus. Trossos de metall van volar en totes direccions.
—Apaga les armes —va demanar Han—. Chewie, redirigeix l'energia de les armes als motors i espera el meu senyal perquè tallis l'energia.
—Ni tota la potència serà suficient per escapar d'aquest raig tractor —va dir Ematt.
—Sé el que estic fent.
El Falcó va donar una estirada i els motors van cruixir a manera de queixa, mentre la nau se sacsejava i desaccelerava ràpidament.
—Talla-la —Han va donar el senyal.
Chewbacca va actuar sense dubtar-ho, va estirar els seus llargs braços per apagar els interruptors de les consoles superiors. El Falcó es va quedar en silenci, les màquines exhalant energia en desactivar-se. Es movien gràcies a la inèrcia i a la gravetat de Cyrkon, però s'estaven detenint, i ràpid.
—Dèlia?
—Cinc segons.
Han va revisar els sensors i va moure els controls per dirigir el Falcó cap al planeta. Estaven en l'atmosfera externa; una lleugera lluentor començava a envoltar la cabina.
—Espero que sàpigues el que estàs fent —li va dir Ematt.
—Sempre sé el que estic fent —va mentir Han.

***

—Què estan fent? —va preguntar Beck, exigint una resposta.
—No estic segur, comandant —va respondre Hove, després va mirar sobre la seva espatlla—. Tenim la nau?
—Hi ha problemes establint la presa —va respondre l'oficial encarregat del raig tractor, amb una inseguretat inconfusible en la seva veu—. La gravetat del planeta crea interferència. El raig no obté una bona presa.
—Llavors, acostin-nos —va ordenar la Beck.
Hove va dubtar, i després va assentir. La segona nau, el Miss Fortuna, seguia fora del radi d'abast, però Beck podia viure sense ella. Ematt estava a bord del Falcó Mil·lenari, i aquesta era la nau que ella volia. Era la nau que prendria. El Miss Fortuna i la seva tripulació podien esperar per ser rastrejats i castigats; la seva captura no era, de moment, una prioritat. El premi era el Falcó Mil·lenari. La nau era el premi... i la tripulació.
El Destructor Estel·lar va continuar la persecució, Cyrkon omplia la vista, una vista d'una atmosfera contaminada. El Miss Fortuna s'elevava usant la gravetat del planeta per impulsar-se cap a l'espai, però el Falcó semblava estar anant en picat, com si el seu capità intentés estavellar-lo contra la superfície del planeta. La pressió en el casc de la petita fragata havia de ser enorme, segurament més del que semblava capaç de suportar; però es mantenia en una sola peça. I encara que s'acostava, a Beck li semblava que no ho feia amb la velocitat suficient.
—On es dirigeixen? —va preguntar Hove.

***

Atrapat entre la caiguda lliure i el raig tractor del Vehement, el Falcó Mil·lenari s'estremia i se sacsejava: l'atmosfera al voltant de la nau es feia cada vegada més espessa. La distant silueta del dom de la capital es veia amb més nitidesa. Han va utilitzar els coets d'aterratge per ajustar l'angle de la nau en lloc dels motors principals que es refredaven.
—Dèlia...
—Ja gairebé... Ho tenim! Estem llestos!
—Què estan esperant? Vagin-se!
—Han...
—Dèlia, segueixes parlant. Vés-te’n!
—La propera, la casa convida —va dir la Dèlia Leighton.
Els comunicadors van quedar en silenci, sense estàtica, només una forta presència de calma. Chewie grunyí i va subjectar el seu control. En els sensors, el Miss Fortuna havia desaparegut, havia entrat a l’hiperespai.
Només va haver-hi silenci durant uns segons.
—Llavors, el teu pla és xocar contra Motok? —va preguntar Ematt amb una veu molt natural.
—L'ideal seria que no —va respondre Han.

***

—Telemetria indica que s'acosten a la capital —va informar algú.
—Enxampin-los —va ordenar Beck.
—Ho estem intentant, comandant —va respondre l'oficial encarregat del raig. La va mirar des del seu panell de control, impotent—. No podem assegurar la presa. Això és el millor que podem fer en aquesta distància.
—Llavors acostin-nos més!
—Vol que els seguim a l'atmosfera? —va preguntar Hove.
—El que sigui necessari.
—Comandant, si utilitzem el raig tractor dins de l'atmosfera, sense una presa precisa... el raig s'expandiria, se sobreposaria amb la gravetat. El dany col·lateral al planeta seria immens.
—El que sigui necessari —va repetir la Beck.
—Destruirem el dom —va informar Hove—. Destruiríem la protecció de Motok, comandant. Destruiríem la ciutat.
Beck s’adonà d'això. Després es va adonar del que Han Solo i el wookiee estaven fent amb la seva nau, l'aposta que havien fet. Sí, el Vehement podia seguir-los, podia detenir-los, podia enxampar-los amb el raig tractor. Però en fer-ho, deixaria a Motok inhabitable. Destruiria la ciutat enfront de milions i milions de testimonis que veurien el Destructor Estel·lar sobre ells, però no la diminuta YT-1300. Els qui no morissin per l'exposició a l'atmosfera tòxica del planeta sabrien que l'Imperi va destruir la seva llar. Ho recordarien, ho difondrien. Fins i tot amb el control que tenia l'Imperi sobre els mitjans, la veu s'escamparia i s'escoltaria. Algunes d'aquestes persones voldrien una explicació, i encara més, voldrien venjança. Entre aquestes, alguns prendrien la justícia a les seves mans. Alguns es tornarien rebels.
Hove esperava la seva ordre. Tot el pont, tot el Vehement esperava la seva ordre. Beck va pensar en la fragata, en el Falcó Mil·lenari i en la seva tripulació, tres persones contra el poder de l'Imperi. Una nau que semblava que amb prou feines podia volar, que s'havia desfet de caces TIE, que havia maniobrat per planejar sense necessitat d'usar motors, que la reptava, a ella, a atrapar-la, amb la conseqüència de posar a tot un planeta en contra de l'Imperi Galàctic.
Sense dir una paraula, va donar mitja volta i va començar a caminar cap a l'elevador.
El fracàs era d'ella, de ningú més, i ella ho sabia.

***

El Falcó es va sacsejar: de sobte ja no estaven planejant, més aviat queien en picat cap a Motok, que s'acostava ràpidament cap a ells.
—Els motors, Chewie! —Han va estirar els controls amb una mà i va trepitjar els pedals dels coets d'aterratge. Després, va ocupar la seva mà lliure per encendre els generadors de repulsió. La nau es va queixar, carrisquejant per la pressió que sofria sobre el casc.
—Seguim caient —va comentar Ematt.
—Chewie, els motors!
El wookiee bramà i va colpejar la consola amb el puny. Un grinyol va sonar darrere de la nau, després es va apagar, després va sonar, després es va apagar una vegada més, l'última vegada acompanyada d'un patètic carrisqueig.
—Seguim caient.
—Ho sé! —Motok s'acostava ràpidament i perillosament—. Obre el recol·lector del propulsor primari!
El wookiee va colpejar la consola una vegada més, aquesta vegada li va deixar un bony visible, després es va estirar per agafar una de les palanques que estava en la paret, al costat d’en Han. Les màquines es van encendre de nou i el grinyol va tornar.
—Segui...
—Digues-ho una vegada més i te’n vas caminant —va advertir Han mentre s'aixecava del seu seient, estirant-se cap a on estava Chewbacca, mentre el wookiee feia el mateix en la direcció contrària—. Chewie, al compte de tres, reinici manual. U... dos... tres.
Cadascun d'ells va moure diferents palanques simultàniament. Les màquines van tossir, van protestar i, de sobte, van rugir. El pilot i el copilot van tornar als seus seients, van agafar els seus controls i van estirar. Motok, terriblement a prop, semblava expandir-se sota el Falcó quan aquest finalment es va elevar. Han va jurar que la part inferior de la nau va tocar la punta del dom mentre es redreçaven i començaven a ascendir. Va accelerar a fons i va sentir com si els motors del Falcó li cantessin. Una altra vegada podien veure els estels. Els seus sensors els hi mostraven que ja estaven bastant lluny del radi d'abast del raig tractor. Unes alarmes els van indicar que altres TIE anaven darrere d'ells, dotze en aquesta ocasió, però no importava.
Han va somriure; va posar una mà en l'interruptor de la velocitat llum i l'altra al costat de la consola, acariciant-la.
—No em tornis a espantar així, amor —li va demanar Han, després va empènyer l'interruptor gentilment.
El Falcó va saltar cap a l’hiperespai, cap a la seguretat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada