dilluns, 9 de desembre del 2019

L'arma d'un Jedi (I)

Anterior


PRIMERA PART


CAPÍTOL 1
ESQUADRÓ ROIG AL RESCAT

Luke Skywalker va sentir el caça TIE acostant-se a la popa de la seva nau abans que R2-D2 xiulés per avisar-li o que els sensors s'encenguessin amb una llum vermella.
Luke no sabia com ho sabia, només que ho sabia. Les seves mans van prendre els controls del seu Ala-X instintivament i els van moure cap enrere i cap a l'esquerra, fent que la seva nau girés a babord. Trets làser van perforar l'espai on la seva nau havia estat minuts abans, enlluernant-li per la lluentor.
—Ja ho he vist! Ja ho he vist! —li va dir a R2 quan l’Ala-X havia deixat de girar i tenia en la mira la part posterior del caça imperial. Luke va tirar dels gallets i el TIE es va tornar una bola de foc. L’Ala-X va travessar el núvol de gas i pols, sacsejant-se lleugerament.
En el compartiment per a droides darrere de la cabina d’en Luke, R2 va xisclar molest.
—No va estar massa a prop —va respondre Luke—. Tu mantingues volant aquesta nau i jo m'encarrego de què fer amb ella.
Skywalker va accelerar i va esquivar un parell de fràgils fragates, els motors de les quals brillaven de color blau. Com moltes altres naus sobre el planeta Giju, volaven tan ràpid com els seus motors ho permetien sobre els carrils espacials, desesperats per escapar de la batalla que lliuraven tres Ala-X rebels contra una patrulla de caces TIE.
Els ulls d’en Luke es van fixar en la seva mira de llarg abast, per saber la ubicació de les dues fletxes verdes en la seva pantalla. Aquestes fletxes representaven els Ala-X de Roig Tres i Líder Roig. L’Ala-X de Líder Roig estava al capdavant, protegint un transport que portava líders rebels que van ser evacuats clandestinament de Giju. Roig Tres i Cinc, Wedge Antilles i Luke, anaven darrere, mantenint ocupats als TIE.
Wedge s'havia allunyat massa, segons l'opinió d’en Luke; si el seu company es ficava en problemes, ell no estaria segur de si arribaria a temps per ajudar-lo. I no faltaven els problemes aquí; pel que sembla, l'Imperi havia enviat a tots els caces que tenia en el sistema per atacar als rebels.
—Acosta't, Wedge, aquí a dalt som la protecció l'un de l’altre —li va advertir Luke.
—Entès —va respondre Wedge Antilles—. Només estava perseguint a un bandit.
—El vas derrocar?
—El seu company ho va fer. Es va estavellar amb ell quan em van veure arribar per un dels seus flancs.
—Això compte.
—Menys xerrada, cavallers —va dir la veu tranquil·la i amb interferència de Líder Roig, conegut fora de la cabina com a Comandant Narra—. Amb tot aquest trànsit, hi ha molts llocs on els nostres enemics es poden amagar. Mantinguin els ulls i els instruments atents.
—Entesos, Líder Roig —va respondre un Luke disciplinat.
Narra era un pilot veterà, triat pels alts comandaments de l'Aliança per liderar l'Esquadró Roig després de la destrucció de l'Estrella de la Mort. Dotze pilots de l'Esquadró Roig havien partit en Ales-X cap a l'espai per destruir l'estació de batalla de l'Imperi. D'aquests dotze, només Luke i Wedge havien tornat amb vida. Narra els va demanar que seguissin volant amb l'Esquadró Roig, deixant-los en clar que cap jovenet rebria un tracte especial per haver sobreviscut a una trobada amb l'Estrella de la Mort, ni encara que l'haguessin destruït.
Això no li molestava a Luke; la seva sobtada fama li feia sentir incòmode. Amb prou feines uns mesos enrere era un granger a Tatooine que arreglava vaporitzadors i jugava amb lliscants i saltacels. Ara, la gent el tractava com una espècie d'heroi, però ell sabia que no ho era, només era un noi que havia fet un tret en un milió, amb el suport d'un misteriós poder que amb prou feines comprenia.
Luke era conscient que tenia habilitats amb la Força, el camp d'energia creat per la vida que manté unida a la galàxia. I ara, a més, sabia que havia heretat aquestes habilitats del seu pare. El seu oncle Owen sempre li va explicar que havia estat navegant d'un vehicle de càrrega; però aquella història va ser creada per protegir-lo. Ben Kenobi li va relatar la història real: el seu pare va ser un Cavaller Jedi, un pilot molt talentós i un valent guerrer. No obstant això, Ben també li va dir que el seu pare havia estat traït i assassinat pel Lord Sith Darth Vader, qui va abatre a Ben en l'Estrella de la Mort amb prou feines uns dies després que aquest li comencés a ensenyar a Luke sobre la Força.
Així que tenia habilitats amb la Força, sí, però de què li servirien si no tenia a ningú que li ensenyés?
—Estàs aquí, Luke? —va preguntar Wedge, seguit per un bip de l’R2 indagant sobre el mateix—. El cap vol que anem al punt dos-dos.
—Sí. Cert —va respondre Luke, recriminant-se per la seva distracció. Cap de les seves habilitats amb la Força li ajudaria si el mataven, i somiar despert durant una batalla era una excel·lent manera d'aconseguir que succeís. Girà a estribord fins que la seva nau va estar en el curs que Narra els havia demanat. Davant d'ells, un grup de fragates de càrrega travessava els carrils espacials, movent-se en totes direccions per evitar un xoc. Les maldestres naus li van recordar a Luke una rajada de banthes agrupant-se per protegir-se dels depredadors de Tatooine.
—Vés darrere meu, Wedge —va suggerir Luke—. Farem el dispara i corre.
—Estic amb tu —va afirmar Wedge, activant els seus retropropulsors per quedar darrere de l’Ala-X de Luke i accelerant per estar pràcticament en la seva popa. Qualsevol enemic que s'acostés només podria apuntar a la nau d’en Luke, i Wedge emergiria darrere d'ell per cobrir-lo i disparar als seus atacants. Era una maniobra complicada, tots dos pilots havien de conèixer els hàbits de combat de l'altre, però, sobretot, havien de confiar cegament en l'altre. Un mes enrere, Luke no s'hauria atrevit a intentar aquesta maniobra, però des de llavors ja havia volat amb Wedge en nombroses missions. Ara podien fer-ho en perfecta formació i predir els moviments de l'altre sense dir una paraula.
—R2, activa i reforça els reflectors davanters —va demanar Luke, ignorant l'avís de l’astromecànic dient-li que ja ho havia fet.
Va volar sobre un dels transports i sota un altre, maniobrant per desfer-se de qualsevol imperial que volgués tenir-los en la mira. Davant d'ells van aparèixer tres TIE disparant-los un raig làser verd. Els trets esclataven en els escuts, brillant amb cada impacte. Luke va girar a estribord i Wedge a babord, els seus canons disparaven energia. Un dels TIE es va esvair en una font de foc, mentre un altre es va desviar matusser, amb un panell solar doblegat i traient espurnes. El tercer es va elevar per allunyar-se de la baralla.
—Wedge! A baix!
Luke va empènyer els seus controls cap endavant, llançant el seu Ala-X en picat, la qual cosa va fer que quedés enganxat al seient, al mateix temps que la nau es queixava una mica per l'esforç. Alguns trets làser van explotar al seu voltant, encegant-lo per un moment. Luke va girar a l'esquerra, després a la dreta; ignorava les protestes de l’R2. No tenia temps per revisar les lectures i veure si Wedge seguia viu o si el seu Ala-X s'havia convertit en un núvol supercalent a causa del quartet de caces TIE que s'havia ocultat en el cor del comboi de fragates i esperava emboscar-los.
—Com vas saber...? —va començar a preguntar Wedge, però es va detenir—. Saps?, m'agradaria veure què se sent volar amb la Força cuidant-me, encara que sigui per una hora.
—Gairebé tan bé com tenir-te a tu cuidant-me —va respondre Luke somrient—. Ara, fem-los pagar per aquest brut truc. R2, activa els compensadors inercials.
Luke va fer un gir tancat amb la seva nau, fent ganyotes pel so que emetia algun sistema sobrecarregat en l'ala esquerra. Wedge li va seguir, volant al voltant de la nau d’en Luke i omplint l'espai amb llances de llum mortíferes. Dos trets làser van partir un TIE a la meitat, mentre que un altre va volar molt prop de la turbina d'una fragata i va perdre el control.
—Queden dos —va observar Luke—. Prendré el d'estribord.
Va accelerar, i la distància entre ell i el TIE va començar a disminuir. A la seva dreta, la nau d’en Wedge imitava la seva maniobra. El TIE es movia en totes direccions per esquivar-lo, la desesperació del pilot era òbvia, però Luke es va mantenir darrere d'ell.
Llavors... què va ser això? Ho va sentir com alguna cosa que estava en la seva ment, alguna cosa indefinida. Com una paraula que no podia recordar però que tenia en la punta de la llengua. R2 va xiular de manera urgent i Luke va sacsejar el cap, intentant allunyar aquest sentiment. Hi havia assumptes més urgents en aquest moment.
Wedge virà cap avall i a la dreta, després cap amunt i a l'esquerra, posant al TIE en la seva mira. Un moment després, el caça imperial que havia estat perseguint es va convertir en un núvol brillant, el qual va travessar i va deixar enrere mentre s'allunyava de Giju.
—Necessites ajuda, Roig Cinc? —va preguntar Wedge.
Luke va copejar el costat del seu casc, molest amb si mateix. Necessitava concentrar-se.
—Ja ho tinc, gràcies —va respondre, girant la seva nau per complet i disparant-li al panell d'estribord del TIE mentre volava de cap per avall. Després va redreçar l’Ala-X mentre el TIE passava prop d'ell, fora de control, amb només un panell solar. Després, Luke va portar el seu Ala-X al costat del de Wedge, les seves ales separades amb prou feines per uns metres.
—Només era una pregunta —va dir Wedge—. No hi havia per què gallejar.
R2 va emetre un so burleta.
—Bona maniobra —va comentar Narra des dels comunicadors en els cascos—. El paquet està lliure i calculant el salt a l’hiperespai. Activin el protocol de dispersió; ens veurem en el punt de reunió a les 2300 hores.
—Entesos, cap —va respondre Wedge—. Activant protocol. Ens veiem en l'altre costat, Luke.
Un moment després, l’Ala-X de Narra es va esvair en l’hiperespai, seguit pel de Wedge.
—Ingressa el patró de salts per Devaron, R2 —va demanar Luke.
El procediment rebel deia que cada pilot havia de seguir una ruta aleatòria en ziga-zaga per l’hiperespai i fer diversos salts per despistar als imperials que rastregessin la nau. D'aquesta manera, si ocorria el pitjor, només perdrien una nau i no a tot un esquadró, o a tota la flota rebel.
R2 li va avisar a Luke que ja havia ingressat les coordenades a la computadora de navegació, després va emetre una sèrie de xiuletades i refilets. Luke va mirar la pantalla verda; aquí les comunicacions del petit droide es traduïen a un llenguatge que ell podia entendre.
—Estic segur que hi haurà patrulles buscant-nos, l'Imperi inunda sectors complets amb naus de guerra com a resposta a qualsevol amenaça —va explicar Luke—, per això seguirem el protocol de dispersió.
Luke no va parar esment a la resposta que li va donar R2; el sentiment havia tornat al seu cap, com una veu les paraules de la qual no podia entendre. Sabia que era la Força, però aquesta vegada no interrompia les seves accions. Semblava que intentava cridar la seva atenció.
—Què vas dir, R2? Sí, estic funcionant amb normalitat, però pots encarregar-te de pilotar fins que arribem a Devaron.
R2 va emetre una xiuletada dubtosa.
—Estic bé, amic —va respondre Luke—. En veritat, però vola tu, de totes maneres. Intentaré meditar mentre estem en l’hiperespai. Tal vegada això m'ajudi a descobrir què és el que la Força intenta dir-me.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada