dimarts, 8 de maig del 2018

Darth Vader El Senyor Fosc (V)

Anterior


5
Shryne pestanyejà contra el bany daurat de l'estrella primària de Murkhana, que acabava d'apuntar més enllà dels pujols de densos boscos que barraven la ciutat per l'est. Segons els seus càlculs, havia passat unes quatre setmanes confinat amb centenars de captius en un magatzem sense finestres en alguna part de la ciutat. Unes hores abans, havien desfilat tots en la foscor fins a un camp d'aterratge d’argila vermella excavat en un dels vessants i que, en aquest moment, estava ple d'eixams de soldats de la República.
Hi havia un transport militar estacionat que Shryne va suposar els portaria a una presó d'algun planeta oblidat de la Vora Exterior. Però, de moment, cap dels presoners havia rebut ordres de pujar a bord. En comptes d'això, es va realitzar un recompte. I, la qual cosa era més important, resultava evident que els soldats clon esperaven l'arribada d'alguna cosa o d'algú.
Quan els seus ulls es van ajustar per complet a la llum, Shryne va examinar als presoners que li envoltaven i va sentir alleujament en descobrir a Bol Chatak i la seva padawan a cinquanta metres d'ell, barrejades amb un grup de combatents indígenes de Koorivars i diversos mercenaris separatistes. Les va cridar mitjançant la Força, suposant que Chatak seria la primera a respondre, però va ser Starstone qui es va tornar lleugerament en la seva direcció i va somriure feblement. Només llavors li va mirar Chatak, movent ràpidament el cap.
Els havien separat després de la seva captura en la plataforma d'aterratge. El fet que Chatak se les hi hagués manegat per conservar la caputxa explicava per què les seves curtes banyes cranials no l'havien delatat com a zabrak, la qual cosa hauria alertat als seus capturadors.
Un descuit molt lògic, si les condicions de la seva captivitat havien estat semblants a les d'ell. Després de la desconcertant desactivació dels droides de combat de Murkhana, va ser conduït al costat de centenars de combatents enemics per ser registrat, maltractat i tancat al fosc edifici que seria la seva residència durant quatre setmanes, en un turment especial reservat per als mercenaris. Qui no va lliurar voluntàriament les armes va ser executat, i dotzenes més van morir en les feroces lluites que esclataven per les poques engrunes de menjar que els proporcionaven.
Shryne no va trigar a comprendre que per al Canceller Palpatine havia deixat de ser una prioritat el fet de guanyar-se el cor i la ment dels combatents separatistes.
I no va trigar a deixar de preocupar-se per ser descobert, ja que el van posar sota la custòdia de soldats clon de poc rang, les insígnies del qual els identificaven com a pertanyents a companyies diferents de les del comandant Munició. Els soldats rares vegades parlaven amb els presoners, per la qual cosa no va tenir notícies sobre la guerra ni sobre els esdeveniments que van poder induir al Summe Consell a ordenar als Jedi que s'amaguessin. Shryne només sabia que la lluita a Murkhana havia cessat, i que la República havia guanyat.
Estava meditant en la possibilitat d'acostar-se més a Chatak i Starstone quan va arribar al lloc un comboi de lliscants militars i de blindats sobre grans rodes. El comandant Munició i alguns dels seus oficials van descendir d'un dels lliscants; dels blindats van baixar el cap de comando Trepador i la resta de l'Equip Ió.
Shryne es va estranyar davant l'arribada del comandant. Igual estava decidit a mirar de prop a tots els presoners abans d'embarcar-los en el transport. I era igual que Shryne estigués més allunyat de la vora de la multitud que Chatak i Starstone. Donada la quantitat de temps que havien passat amb Munició, aquest no tindria cap problema a identificar-los.
El cas estrany era que el comandant no prestava molta atenció als presoners. El seu visor en forma de T mirava la llançadora de la República que en aquest moment descendia en el camp d'aterratge.
—Una nau de classe Theta —va dir en veu baixa un dels presoners al mercenari que tenia al costat.
—No se solen veure moltes —va dir el segon humà.
—Serà un dels governadors regionals de Palpatine.
El primer home esbufegà.
—Quan es preocupen tant com per enviar al millor...
La llançadora havia iniciat la seqüència d'aterratge. La nau va apagar el motor iònic i va connectar els repulsors, plegant cap amunt les llargues ales, proporcionant així accés al celler principal i posant-se suaument en el terra. Un esquadró de soldats d'elit va sortir amb prou feines es va estendre la rampa: les ensenyes vermelles de la seva armadura els identificaven com soldats d'assalt de Coruscant.
Els hi va seguir una figura molt més alta, abillada de negre de cap a peus.
—Per les llunes de Bogden...
—És un nou tipus de soldat?
—Només si s'ha proporcionat als clonadors un donant molt més alt que l'original.
Munició i els seus oficials es van apressar cap a la figura de negre.
—Benvingut, Lord Vader.
—Vader? —va dir el mercenari més proper a Shryne.
Lord, va pensar Shryne.
—Aquest no és un clon —va dir el primer humà.
Shryne no sabia què pensar d’en Vader, encara que la reacció de Munició i els seus oficials deixava molt clar que esperaven a algú d'alt rang. Amb el seu enorme casc i la seva onejant capa negra, Vader semblava una cosa sortida de les files separatistes: un grotesc Grievous, meitat humà i meitat màquina.
—Lord Vader —va repetir Shryne entre dents.
Algú com el Comte Dooku?
Munició va fer un senyal a Trepador i als altres comandos que s'havien quedat al costat del blindat. De l'interior de l'enorme vehicle va sortir surant una gran càpsula antigravitatòria amb una tapa transparent, que dos dels comandos van guiar cap a la llançadora d’en Vader. Quan la càpsula va passar prop de Shryne aquest va poder entrellucar unes robes marrons i l'estómac se li va pujar a la gola.
Quan la càpsula va arribar per fi al costat de Munició, el comandant va obrir un panell d'accés a la base i va treure tres brillants cilindres que va procedir a lliurar a Vader.
Sabres làser.
Vader va assentir en direcció al comandant dels seus soldats d'assalt perquè els agafés, i després, amb veu greu i sintetitzada, es va dirigir a Munició:
—Per a què ha guardat els cossos, comandant...? Per a la posteritat?
Munició va negar amb el cap.
—No ens van proporcionar instruccions...
La destra enguantada d’en Vader li va fer callar.
—Disposi d'ells de la manera que consideri apropiada.
Munició li feia un senyal a Trepador perquè s’emportés el taüt antigravitatori quan Vader li va interrompre.
—No ha oblidat a algú, comandant? —va preguntar Vader.
—Oblidat, Lord Vader? —va reposar Munició mirant-lo.
Vader va creuar els braços sobre l'enorme pit.
—Es van assignar sis Jedi a Murkhana, no tres.
Shryne va intercanviar mirades amb Chatak, també prou a prop de Vader com per sentir el seu comentari.
—Sento informar-li que els altres tres van aconseguir escapar, Lord Vader —va dir Munició.
Vader va assentir.
—Això ja ho sé, comandant. Però no he creuat mitja galàxia per donar-los caça. —S’alçà amb aire arrogant—. He vingut a ocupar-me dels qui els hi van permetre escapar.
Trepador va donar immediatament un pas al capdavant.
—Aquest vaig ser jo.
—I nosaltres —va anunciar a l’uníson la resta de l'Equip Ió.
Vader va mirar als comandos.
—Van desobeir una ordre directa de l'Alt Comandament.
—En aquell moment, l'ordre mancava de sentit —va respondre Trepador per tots—. Vam pensar que podia ser un truc separatista.
—El que van pensar manca d'importància —va dir Vader, assenyalant a Trepador—. S'espera que compleixin ordres.
—I acatem totes les ordres raonables. Matar als nostres no ho semblava.
Vader va continuar assenyalant amb l'índex al pit de Trepador.
—No eren els seus aliats, cap d'esquadró. Eren traïdors, i vostè es va posar del seu costat.
Trepador va aguantar on estava.
—Traïdors en què? Perquè uns quants van intentar arrestar a Palpatine? Segueixo sense entendre que això signifiqui la pena de mort per tots ells.
—M'asseguraré de notificar a l'Emperador les seves preocupacions —va dir Vader.
—Faci-ho.
Shryne va tancar la boca i va empassar saliva. Els Jedi van intentar arrestar a Palpatine. La República tenia ara un Emperador!
—Desgraciadament, no estarà viu per sentir la seva resposta —deia Vader.
Es va apartar la capa amb gest ràpid i va treure un sabre làser del cinturó. El mànec va projectar amb un xiuxiueig una fulla carmesina.
Si abans Shryne estava confós, ara estava superat.
Un sabre Sith?
Els quatre comandos van retrocedir, alçant les seves armes.
—Acceptem ser executats pels nostres actes —va dir Trepador—. Però no per un gos faldiller de l'Emperador.
Munició i els seus oficials van fer un pas endavant, però Vader es va limitar a mostrar-los el palmell de la mà.
—No, comandant. Deixi'm això a mi.
I es va moure cap als comandos.
Aquests es van separar i van disparar, però ni un sol dels trets va anar més enllà de la fulla de Vader. Els rajos desviats van travessar directament els visors del casc de dos dels comandos, traspassant-los d'espatlles a maluc en dos furiosos embats, com si fossin fràgils contenidors de racions. Trepador i el tercer comando van aprofitar el moment per precipitar-se cap als arbres més propers, disparant mentre corrien. Un tret desviat per Vader va aconseguir donar a Trepador en la cama esquerra, però això amb prou feines li va retardar.
Vader els va seguir, i després va fer un gest al seu grup de soldats.
—Els vull vius, comandant Appo.
—Sí, Lord Vader.
Els soldats d'assalt de l’Appo van sortir en persecució dels comandos. Ni un sol dels oficials de Munició havia disparat, però tots miraven ara a Vader insegurs, amb els rifles mig aixecats.
—No deixin que la meva arma els confongui —els hi va dir Vader, com llegint els seus pensaments—. No sóc un Jedi.
—Però jo sí ho sóc! —va cridar una veu familiar a l'esquerra de Shryne.
Bol Chatak s'havia baixat la caputxa, revelant les seves banyes, i connectat el sabre làser que Shryne va creure que havia tirat quan van ser capturats.
Vader va donar mitja volta, mirant a Chatak mentre aquesta se li acostava, i soldats i presoners per igual es van apartar per deixar-los lloc.
—M'alegro que sobrevisqués un de vosaltres —va dir, agitant el sabre làser davant seu—. Els comandos et van salvar la vida, i ara tu esperes salvar la d'ells, no és això?
Chatak va mantenir la fulla blava a l'altura de l'espatlla.
—La meva única intenció és eliminar-te de la caça.
Vader va inclinar la seva fulla perquè apuntés al sòl.
—No seràs el primer Jedi al que mato.
Les seves fulles van xocar amb una explosió de llum.
Tement que els presoners aprofitessin la distracció per escapar, els homes de Munició es van apressar a formar un cordó al voltant d'ells. Arrossegat pels altres, Shryne va perdre de vista la Chatak i a Vader, però els furiosos espetecs de les seves fulles li deien que el duel era ràpid i furiós. Momentàniament immobilitzat, es va deixar portar per l'embranzida de la multitud perquè així li alcessin sobre els caps dels qui tenia davant.
I, per un moment, li van alçar.
Prou per veure a Chatak, tota gràcia i velocitat, obrint-se pas a l'espai del seu contrincant. Els seus moviments eren amplis i circulars, i el sabre làser semblava una prolongació del seu cos. Vader, en canvi, era maldestre, i els seus cops eren sobretot verticals. Així i tot, era un cap més alt que Chatak i increïblement poderós. Les seves poses i tècniques recordaven de vegades les de l’ataro i el suretsu, però Vader semblava mancar d'estil propi i executava els seus moviments amb rigidesa.
Amb un veloç moviment, Chatak va aconseguir penetrar la guàrdia de Vader prou com per ferir-li l'avantbraç. Però Vader amb prou feines va reaccionar a l'estocada, i Shryne va veure espurnes i fum brollant del tallat guant de Vader, en comptes de carn cauteritzada.
I llavors va tornar a perdre'ls de vista.
Atrapat entre la multitud, es va preguntar si havia d'usar la Força per cridar a un dels rifles làser fins a ell. Al mateix temps, va desitjar que Starstone hagués tirat el seu sabre làser i que no intentés unir-se a la seva Mestra contra Vader.
Necessitem saber el que els ha passat als Jedi, va intentar comunicar-li mentalment. Ja arribarà el moment d'enfrontar-se a Vader. Tingues paciència.
Es va preguntar si tenia raó en això. Igual havia d'intentar arribar fins a la Chatak, estigués desarmat o no. Pot ser que la seva vida estigués destinada a acabar allà, a Murkhana.
Va buscar guia en la Força, i la Força li va contenir.
Un crit de dolor va travessar el caos, i la multitud de presoners es va separar prou com per deixar-li veure a la Chatak caiguda de genolls davant Vader, amb el braç de l'espasa amputat a l'altura del colze. Vader s'havia limitat a vèncer-la, i llavors, amb un moviment de la seva fulla color sang, la va decapitar.
La pena va traspassar el cor de Shryne.
Inescrutable darrera de la màscara, Vader va mirar el cos caigut de la Chatak.
Els soldats clon van afluixar el cordó, permetent que els presoners s'apartessin uns d'uns altres. Quan ho van fer, Vader va començar a buscar rostres entre la gent.
Hi havia tècniques per ocultar les habilitats en la Força, i Shryne les va emprar. També es va preparar per a la possibilitat de ser descobert. Però la negra mirada de Vader va passar pel seu costat, semblant centrar-se en Olee Starstone.
Vader va fer un pas en la seva direcció.
Aquesta vegada no tinc elecció, va pensar Shryne.
Estava disposat a saltar quan un soldat d'assalt es va presentar davant Vader per informar-li que havien capturat als comandos. Vader es va detenir en sec, mirant en direcció a Starstone abans de tornar-se cap a Munició.
—Comandant, encarregui's que portin als presoners al transport. —Vader va tornar a examinar a la multitud—. A Agon IX els espera un calabós menys còmode.

Quan Vader va donar l'esquena als presoners, Shryne va començar a moure's, empenyent, donant cops de colze, obrint-se pas entre la multitud fins arribar al costat de l’Starstone, les estretes espatlles de la qual s'agitaven en un esforç per contenir la pena per la mort de la seva Mestra. En adonar-se que tenia a Shryne al seu costat, es va tornar per rebre la seva consoladora però breu abraçada.
—La teva Mestra està amb la Força —li va dir—. Alegra't per això.
—Per què no la vas ajudar? —va reposar ella, entretancant els ulls.
—Vaig creure que havíem acordat desfer-nos dels sabres làser.
Ella va assentir.
—Jo em vaig desfer del meu. Però tu podies haver fet alguna cosa.
—Tens raó. Igual vaig haver de desafiar a Lord Vader a una baralla a cops de puny. La teva Mestra va reaccionar moguda per la ràbia i la venjança. Ens hauria estat més útil estant viva.
Starstone va reaccionar com si li haguessin bufetejat.
—Aquest és un comentari cruel.
—No confonguis l'emoció amb la veritat. Bol Chatak hauria mort encara que hagués derrotat a Vader.
Starstone va fer un gest vague en direcció a Vader.
—Però aquest monstre estaria mort.
Shryne va sostenir la seva mirada acusadora.
—La venjança no és pròpia d'un Jedi, padawan. La teva Mestra va morir per res.
Els presoners van arrencar a caminar, conduïts pels soldats cap a la rampa del transport militar.
—Retrocedeix —li va dir Shryne a Starstone a cau d'orella.
Els dos es van quedar enrere, permetent que altres captius passessin al seu voltant.
—Qui és Vader? —va preguntar Starstone al cap d'un moment.
Shryne va bellugar el cap en gest d'ignorància.
—Això és una cosa que igual podem descobrir si romanem amb vida.
Starstone es va mossegar el llavi inferior.
—Sento el que vaig dir, Mestre.
—No et preocupis per això. Digues-me com va aconseguir Bol Chatak ocultar el sabre làser als guàrdies.
—Amb la persuasió de la Força —va dir en veu baixa Starstone—. Al principi vam creure que podríem escapar, però la meva Mestra va voler esperar a saber el que t'havia passat. Ens van tancar en un edifici i ens van deixar perquè ens les arregléssim soles. Molt poc menjar i soldats pertot arreu. Encara que la meva Mestra hagués usat llavors el sabre làser, no sé fins a on hauríem arribat sense que ens trobessin els soldats.
—Has usat la persuasió de la Força en algun moment?
Ella va assentir.
—Així va ser com vaig poder amagar el transponedor de la meva Mestra.
Shryne la va mirar sorpresa.
—El portes damunt?
—La Mestra Chatak em va dir que el portés.
—Imprudent. Vas aconseguir esbrinar alguna cosa sobre la guerra?
—Res. —Starstone va mostrar la seva decepció—. Vas sentir dir a Vader que l'hi diria a l'Emperador?
—Ho vaig sentir.
—Podria el Senat nomenar Emperador a Palpatine?
—Sembla una cosa que sí faria el Senat.
—Però, Emperador de quin imperi?
—M'ho he estat preguntant. —La va mirar fixament—. Crec que la guerra ha acabat.
Ella ho va pensar per un moment.
—Llavors per què van ordenar als soldats que ens matessin?
—Els Jedi que hi havia a Coruscant deurien intentar arrestar a Palpatine abans que l’ascendissin, o igual hauria de dir que el coronessin.
—Per això ens van ordenar que ens amaguéssim.
—És una bona teoria, per variar.
Ja estaven prop de la vora de la rampa d'abordatge, gairebé al final de la cua. La majoria dels presoners, acceptant allò inevitable, demostraven una disciplina notable, i a causa d'això els soldats relaxaven la seva vigilància. Hi havia dos soldats estacionats a la part alta de la rampa, un a cada costat de l’escotilla triangular, i tres més es movien més o menys a l'altura dels dos Jedi.
—Vader és un Sith, Mestre —va dir Starstone.
Shryne li va dirigir una llarga mirada de resignació.
—Tu què saps dels Sith?
—Abans que la Mestra Chatak em triés com a padawan, m'entrenava amb la Mestra Jocasta Nu en els arxius del Temple. Vaig triar per a la meva prova el tema de la història Sith.
—Felicitats. Llavors, no necessito recordar-te que una fulla carmesina no garanteix que el seu portador sigui un Sith, de la mateixa manera que no totes les persones amb gran intensitat en la Força són Jedi. Asajj Ventress era una simple aprenenta de Dooku, no una veritable Sith. Una fulla carmesina es deu al fet que usa un cristall de poder sintètic. El carmesí és només un color, com l'ametista de la fulla del Mestre Windu.
—Sí, però els Jedi no solen usar fulles carmesines, encara que només sigui perquè s'associen als Sith. Però, suposant que Vader fos només un altre aprenent del Comte Dooku, per què és ara el botxí de Palpatine, de l'Emperador Palpatine?
—Suposes massa. Però si tinguessis raó, per què et costa tant creure-ho? Dooku va fer tot el contrari, i va passar de servir a l'Orde Jedi a servir als Sith.
Starstone va negar amb el cap.
—Suposo que no m’hauria de costar creure-ho, Mestre. Però em costa.
Ell la va mirar.
—El que importa ara és que Vader sospita que hi ha dos Jedi a bord del transport de presoners. Amb el temps, ens identificarà i morirem, tret que ens arrisquem aquí i ara.
—Com, Mestre?
—Ressaga't amb mi fins al final de la cua. Vaig a intentar alguna cosa, i espero que la Força estigui amb mi. Si fallo, pujarem com ens han dit. Entesos?
—Entesos.
L'últim dels mercenaris captius va passar davant els dos reticents Jedi, va pujar per la rampa de la nau i va creuar l’escotilla. Al capdamunt, Shryne va fer un gest amb la mà a un dels soldats.
—No hi ha motiu per retenir-nos —va dir.
El soldat li va mirar des de l'interior del casc.
—No hi ha motiu per retenir-los —li va dir als seus camarades.
—Som lliures per tornar a les nostres cases.
—Són lliures per tornar a les seves cases.
—Tot va bé. Ja és hora que entreu en la nau.
—Tot va bé. Ja és hora que entrem en la nau.
Shryne i Starstone van esperar al fet que entrés l'últim soldat; després van saltar de la rampa a la pista d'argila i es van ocultar darrere d'una de les beines del tren d'aterratge.
A la primera oportunitat que es va presentar, van sortir de darrere de la nau i van escapar a l'espessa vegetació, dirigint-se al que quedava de la ciutat de Murkhana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada