divendres, 11 de maig del 2018

Darth Vader El Senyor Fosc (XV)

Anterior


15
Vader es movia pels passadissos de palau amb la pesada capa enganxada al voltant del mànec del sabre làser i els sensors del seu vestit amplificant cada so i olor, cada moviment fugaç.
L'Emperador va anticipar que passaria això, es va dir. Per això em va enviar aquí. Malgrat el que diu, li preocupen els Jedi.
Fora del palau, els manifestants continuaven la seva marxa i els seus clams. Dins, els guàrdies i altre personal corrien pertot arreu, parant-se només per quedar-se’l mirant i apartar-se del seu camí. La meitat d'ells buscava a Fang Zar, i tots anaven desencaminats. Però, és clar, mancaven de l'empatia de Vader per tots els qui podien manipular la Força.
També pesava el fet que Vader sabia com pensava un Jedi.
Va sentir una presència subtil i es va detenir. Al mateix temps, algú va cridar darrere d'ell.
—Vader!
Vader va encendre el sabre làser i va donar mitja volta.
Shryne estava parat amb les mans en els costats, en l'encreuament de dos passadissos, un dels quals portava a la porta Est de palau, l'altre al Saló de Ball. Era evident que havien trobat a Zar, que en aquest moment fins i tot podien estar traient-lo del palau, o Shryne no s'hauria mostrat així.
—Així que ets l'esquer —va dir Vader al cap d'un moment—. És un truc molt vell, Shryne. Un truc que jo mateix he utilitzat. I aquesta vegada no funcionarà.
—Tinc un pla de reserva.
Shryne va desenfundar la pistola làser.
Vader es va fixar en l'arma.
—Veig que has abandonat el sabre làser.
—Però no el meu compromís amb la justícia. —Shryne es va prendre un moment per mirar pel passadís que conduïa fora del palau—. Ja saps com és això, Vader. El que és dels bons sempre és dels bons. Encara que, naturalment, pot ser que no ho sàpigues.
Vader va començar a caminar cap a ell.
—No estiguis tan segur de tu.
—Només volem ajudar a Zar a tornar a la seva casa —va dir Shryne, retrocedint pel passadís—. Per què no ho deixem estar?
—L'Emperador té motius per cridar a Zar a Coruscant.
— I tu fas tot el que et diu l'Emperador?
Vader ja estava en l'encreuament de passadissos i va poder adonar-se que Shryne només esperava una oportunitat per sortir corrent. Molt darrere d'ell, a l'altre costat d'un pont que travessava un estany, un dels còmplices armats de Shryne mantenia a ratlla a quatre guàrdies reials mentre l'altre pràcticament arrossegava a Fang Zar cap a una porta en la muralla defensiva del palau, a l'altre costat de la qual segurament tindrien una nau de fugida esperant-los.
Shryne va disparar una ràpida andanada, i va arrencar a córrer. Els seus còmplices humanoides es van posar en moviment, deixant als guàrdies inconscients amb un raig atordidor i corrent cap a la porta oberta.
Vader va inclinar la fulla i va desviar els trets en direcció a Shryne, però aquest va saltar i es va moure aconseguint evadir cadascun d'ells. Vader va saltar al seu torn, i les seves poderoses cames protètiques el van portar fins a l'alt d'un curt però ample tram de graons a temps de veure com Shryne creuava el pont a velocitat Jedi, fent senyals als seus còmplices perquè Zar creués la porta de la muralla. Vader va tornar a saltar, aquesta vegada fins al pont, i va aterrar a escassos metres de Shryne, que es va tornar, va posar un genoll en el sòl i va disparar repetidament. Aquesta vegada, Vader va decidir mostrar a Shryne amb qui s'enfrontava. Va apartar el sabre làser i va alçar la mà dreta per desviar els trets.
Shryne, clarament sorprès, va mantenir el genoll clavat en terra, però per poc temps. No va trigar a creuar la porta i obrir-se pas entre la multitud que hi havia a l'altre costat de la muralla.
L'últim salt de Vader el va dipositar al costat de la muralla. Per sobre dels caps de la multitud, va poder veure en una plataforma d'aterratge a una dona de canós cabell negre gesticulant frenèticament en direcció a Shryne i el seu seguici, que ja pujaven a Fang Zar pels graons de la plataforma.
Massa fàcil, es va dir Vader.
És hora d'acabar amb això.


Bail i les seves dues assistents seguien davant l’holoprojector de la sala de recepcions esperant notícies del parador d’en Fang Zar. De l'ala residencial va arribar Antilles amb els androides.
—Endavant, 3PO, explica-li-ho —va dir Antilles quan els tres van estar davant Bail.
—Amo Organa, no sé per on començar —va dir C-3PO—. Veurà, senyor, el meu company i jo anàvem a entrar al palau...
—3PO —va dir Antilles tallant—. Deixa la versió llarga per a un altre moment.
R2-D2 va comunicar alguna cosa en to queixós.
C-3PO es va tornar cap a l’astromecànic.
—Prolix? Pesat? Tu ocupa't del teu altaveu, so...
—3PO! —va repetir Antilles.
L’androide de protocol va guardar silenci.
—Ho sento molt, senyors. No estic acostumat a tantes emocions.
—No passa res, 3PO —va dir Bail—. Pren-te el teu temps.
—Gràcies, amo Organa. Només volia informar que els tres intrusos que ens van retenir captius semblaven voler recollir algun tipus de «paquet», així era com ho anomenaven, en la porta Est del palau.
—Ràpid! —li va dir Bail a les seves ajudants.

Aldrete es va inclinar per ajustar els controls de l’holoprojector. Un instant després una càmera de seguretat de la porta Est captava una holoimatge d’en Fang Zar en mans de dos humanoides que el portaven cap a una plataforma d'aterratge destinada a personal de l’HoloNet.
Una segona càmera va mostrar a Vader, sabre làser carmesí en mà, desviant trets làser d'un mascle humà amb el pèl llarg que també corria cap a la porta Est.
—Senyor —va dir de sobte la Sheltay Retrac.
Bail va seguir la mirada preocupada d'aquesta i va veure que Sate Pestage entrava a la sala de recepcions.
—Senador, acabo de saber que el senador Zar està abandonant el palau —va dir Pestage amb el que Bail jutjava una irritació gairebé teatral—. És aquesta la seva forma de proporcionar immunitat a...?
—Acabem de descobrir el seu parador —el va interrompre Bail, fent un senyal a les holoimatges—. De totes maneres, sembla que el «emissari» de l'Emperador té la situació controlada.
Pestage va rebutjar la ira d’en Bail amb un gest superflu de la seva mà.
—Suposo que sense ajuda per la seva banda, senador. Li exigeixo que segelli el palau abans que sigui tard!
Bail va mirar les holoimatges d’en Vader, de l'home de pèl llarg, de Fang Zar...
—Li dic que el segelli!
Bail va mirar per última vegada les imatges i va acatar l'ordre.


Shryne disparava mentre corria cap a la porta de la muralla. Si la seva retirada li semblava una covardia a Skeck, o a Archyr, o fins i tot a Fang Zar, que així fos. Era evident que a Vader no el detindrien els trets làser, i que ell estava molt lluny del sabre làser més proper.
No li va sorprendre que Vader el conegués pel seu nom; això només subratllava el fet que Vader i l'Emperador tenien accés complet a les bases de dades del Temple Jedi. Per al cas, Vader fins i tot podia haver estat en el Temple quan Filli Bitters va trinxar en el radiofar.
Una vegada a l'altre costat de la porta, va començar a zigzaguejar en la densa multitud. En veure la seva arma, molts dels manifestants es van apressar a obrir-li pas. Gràcies a obertures entre la multitud, Shryne va poder veure a Skeck, Archyr, Jula i Zar ja en la plataforma d'aterratge, envoltats pel que devien ser iracunds corresponsals d’HoloNet, cridant i gesticulant cap a la nau de desembarcament que havia aterrat sense permís.
Si s'ha de jutjar pels seus gestos, Jula intentava aplacar a tothom, o almenys assegurar-los que la nau enlairaria de seguida, sempre que Vader no frustrés els seus plans.
Shryne es va detenir a mig camí de les escales que portaven a la plataforma d'aterratge per fer el que esperava seria un últim cop d'ull a Vader, encara en terrenys del palau, a un parell de metres de la porta de la muralla. Més interessant li va resultar veure que un teló d'aliatge metàl·lic, gruixut com una comporta blindada, descendia ràpidament des del brancal superior de l'entrada.
El palau s'estava segellant, i Vader s'arriscava a no poder creuar la porta a temps!
En adonar-se d'això, l'executor de l'Emperador va començar a moure's amb més rapidesa. Un salt li va portar fins a la muralla, just davant el descendent teló, i allà va fer una cosa tan inesperada que Shryne va necessitar un moment per entendre el que passava.
Vader va llançar el sabre làser encès a l'aire.
Per una fracció de segon, Shryne va pensar que era un gest motivat per la ràbia. Però llavors, esglaiat, es va adonar que Vader havia apuntat.
La fulla carmesina va girar per sota del teló de seguretat, volant sobre la multitud en una trajectòria que la va portar al nord de la plataforma d'aterratge. I llavors, en arribar a l'extrem del seu arc, va seguir girant, però tornant com un bumerang.
Shryne va córrer cap al cim de les escales, amb la mirada clavada en la fulla giratòria i el cor copejant-li en el pit. Va invocar la Força, intentant influir en el rumb del sabre làser, però o la Força no estava amb ell o les habilitats de Vader en la Força superaven les seves.
La fulla va tornar cap a la plataforma d'aterratge, es va acostar tant a Shryne que aquest va poder sentir-la brunzir en l'aire i va girar amb tanta rapidesa que semblava un disc del color de la sang.
Va passar a un metre de les allargades mans de Shryne i va copejar primer a Fang Zar, obrint-li una profunda ferida en el pit i gairebé decapitant-ho. Després, sense parar-se, va copejar a una desprevinguda Jula a l'esquena i va completar el seu ràpid i letal cercle xocant contra la part superior de la porta de la muralla ja blindada, on es va apagar i va caure al paviment amb un baluern metàl·lic.
En la plataforma d'aterratge, Skeck es va ajupir cap a Fang Zar, Archyr cap a la Jula.
Shryne, clavat en el seu lloc, podia sentir a Vader a l'altre costat de la porta com un forat negre de ràbia.
Shryne va iniciar un rígid descens de l'escala, sord a tot so, cec a tot color, controlant-se amb prou feines.
Fins que va arribar al peu de les escales no va recobrar els sentits, i llavors es va tornar per córrer a ajudar a pujar a la nau de desembarcament a la seva mare i a Zar.


Els consellers militars d’en Palpatine es van presentar un a un davant seu, parant-se davant la tarima de la sala del tron, amb els ulls entretancats davant la lluentor ataronjada del sol ponent de Coruscant, comunicant els seus informes i lloances, les seves opinions expertes sobre l'estat del seu Imperi.
Els Guàrdies Reials romanien a banda i banda de la butaca de respatller alt, darrere de la qual s'asseien Mas Amedda, Sky Moore i altres membres del cercle intern d’en Palpatine.
Va escoltar a tothom sense fer comentaris.
En alguns sistemes fronterers hi havia arsenals d'armes separatistes, en alguns casos flotes senceres de naus bèl·liques pilotades per droides, requisades per grups paramilitars rebels abans que les forces imperials arribessin fins a ells.
A l'Espai Hutt, els contrabandistes, pirates i altres feristeles aprofitaven la necessitat de l'Emperador de consolidar el seu poder per obrir noves rutes per les quals moure espècia i altres mercaderies prohibides.
En molts mons que van pertànyer a la Confederació de Sistemes Independents, els caçadors de recompenses buscaven antics còmplices de separatistes.
En la Vora Mitjana, les acadèmies imperials s'omplien de reclutes sortits d'escoles de vol de tota la galàxia.
En la Vora Exterior, ja creixien nous ceps de soldats clon.
Més a prop del Nucli, drassanes com Sienar i Kuat Drive ja estaven lliurant les primeres naus capitals.
Però, així i tot, es disposava de molt pocs grups de combat o de soldats clon als quals enviar a potencials punts de conflicte.
En Alderaan, Corèllia i Commenor havien tingut lloc manifestacions massives.
Alguns dels projectes més volguts de l'Emperador amb prou feines progressaven, a causa de la manca de treballadors...
Una vegada va parlar l'últim dels seus consellers, Palpatine va fer sortir a tothom, inclosos els membres del seu cercle intern, i es va asseure a contemplar el paisatge de la ciutat a mesura que el creixent crepuscle feia que s'il·luminés amb brillants llums.
La galàxia governada pels antics Sith va estar a les capaces mans de molts sobirans foscos. Ara, la responsabilitat de mantenir l'ordre només depenia de Darth Sidious.
De moment, n'hi havia prou amb què els seus consellers i esbirros li respectessin —per restablir la pau, per eliminar al grup que més perill representava per a l'estabilitat continuada—, però aquests mateixos consellers l’haurien de témer amb el temps. Només així comprendrien el gran poder que posseïa, tant com Emperador com a Senyor Fosc dels Sith. I, per a això, necessitava a Vader.
Ja que si algú tan poderós com Vader responia davant l'Emperador, com de poderós seria aquest!
Després de passar diverses hores meditant sobre l'esdevenir dels possibles futurs, Palpatine va cridar a Sate Pestage. Quan el més fiable dels seus consellers va entrar a la sala del tron, va fer girar la seva butaca per apartar-se de la visió de Coruscant i va ordenar a Pestage que prengués seient, passant a aplaudir la seva tasca.
—Els esdeveniments es van desenvolupar tal com vostè hi havia previst —va dir Pestage quan per fi Palpatine li va fer un senyal perquè parlés—. Organa va ser molt predictible. La meva intervenció va ser mínima.
—Vols dir que el senador Organa estava disposat a permetre que Fang Zar escapés?
—Per descomptat, això semblava.
Palpatine va reflexionar un moment en això.
—Potser valgui la pena vigilar-lo en el futur. Però en aquest moment no li donarem importància. I el senador Zar?
Pestage sospirà significativament.
—Malferit. Potser mort.
—Llàstima. Ho sap Organa?
—Sí. Estava molt alterat pel resultat.
—I Lord Vader?
—Més alterat encara pel resultat.
Palpatine es va permetre un somriure de satisfacció.
—Millor encara.


Una vegada en el seu santuari entre els astres, el Ballarí Borratxo va surar a l'espai.
Un androide 2-1B va surar des de l’escotilla fins a la infermeria per informar que havia pogut salvar la Jula, però que Fang Zar havia mort en la taula d'operacions.
—El dany rebut pels conductes que alimentaven el cor era massa gran per ser reparat, senyor —li va dir l’androide a Shryne—. Es va fer tot el que podia fer-se.
Shryne va mirar la Jula, que estava molt calmada.
—Et vaig tornar a ficar en això —va dir ella feblement.
Ell li va apartar els cabells del front.
—Pot ser que hi hagués altres forces actuant.
—No diguis això, Roan. Només necessitem allunyar-nos més.
Ell va somriure fent un esforç.
—Li preguntaré a Archyr si pot equipar la nau amb un impulsor intergalàctic.
Va deixar que ella se sumís en el somni i es va dirigir al seu propi catre. Cada vegada que tancava els ulls, veia la trajectòria de la fulla d’en Vader, la veia travessant a Zar, a Jula... No necessitava tancar els ulls per recordar com d'aclaparat que es va sentir davant l'habilitat de Vader per usar la Força.
Per usar el poder del Costat Fosc.
Un Sith.
Shryne estava ara segur.
Un Sith al servei de l'Emperador Palpatine.
Aquesta era la revelació que no podia llevar-se del cap.
El Comte Dooku va poder guanyar la guerra de no ser perquè la galàxia responia davant el comandament exclusiu de Palpatine, en comptes de ser un conjunt de sistemes independents, comerç lliure i demés.
Però com?, es va preguntar Shryne. Com havia pogut passar?
Per ventura l'aliança de Palpatine amb Vader havia tingut com a resultat la mort de l’Escollit? Per ventura Vader, Darth Vader, havia matat a Ànakin Skywalker? Hauria fet un tracte amb Palpatine, al que hauria promès poders il·limitats a canvi que li autoritzés a matar l’Escollit i exterminar als Jedi, inclinant així a la galàxia cap al Costat Fosc?
Era d'estranyar, llavors, que ara fugissin als confinis de l'espai conegut?
I era d'estranyar que Shryne manqués d'energies per alterar el rumb del sabre làser d’en Vader? Havia cregut que la disminució de les seves habilitats era un fracàs personal per haver perdut la fe en l'Orde Jedi, per permetre que els seus dos padawans morissin, per ser un esclau del pensament, quan en realitat la derrotada havia estat la Força que el Jedi coneixia.
S'havia apagat la flama.
D'una banda, això significava que la transició de Shryne a una vida normal podria tenir lloc de forma més fluïda del que havia suposat; a canvi, aquesta vida normal significava existir en un món en el qual regnava el triomf del mal.


En l'avantcambra del seu retir privat, Sidious, vestit amb una túnica blava amb caputxa, caminava en cercle davant la paret amb finestrals. Vader estava a peu dret, molt rígid al centre de la sala, amb les mans enguantades creuades davant seu.
—Sembla ser que et vas ocupar del nostre petit problema d’Alderaan, Lord Vader —va dir Sidious.
—Sí, Mestre. Ja no ha de preocupar-se per Fang Zar.
—Sé que hauria de sentir cert alleujament. Però la veritat és que no estic satisfet del tot amb el resultat. La mort de Zar podria despertar simpaties en el Senat.
Vader es va regirar.
—No em va deixar un altre recurs.
Sidious es va detenir i es va tornar cap a Vader.
—Cap altre recurs? Per què no et vas limitar a capturar-lo, com et vaig demanar?
—Va cometre l'error d'intentar fugir.
—Però, tu contra algú com Fang Zar? No sembla un combat molt igualat, Lord Vader...
—Zar no estava sol —va dir Vader amb verí en la veu—. Però si no li agrada la forma en què...
Sidious se li va acostar, intrigat de sobte.
—Ah, què és això? Deixes la frase sense acabar... com si no pogués veure on conduiria. —La ira va apuntar als seus ulls grocs—. Com si no pogués veure el pensament que s'amaga darrere d'elles!
Vader no va dir res.
—Pot ser que no estiguis gaudint amb la teva actual posició en la vida, és això? Pot ser que t'hagis cansat de complir les meves ordres. —Sidious li va mirar fixament—. Igual et consideres més apte que jo per ocupar el tron. És això, Lord Vader? Si és així, admet-ho!
Vader va romandre en silenci un moment més, respirant profundament.
—Jo només sóc un aprenent. Tu ets el Mestre.
—És interessant que t'hagis contingut per no dir: el meu Mestre.
Vader va inclinar el cap davant Sidious.
—No vaig voler dir res així, Mestre meu.
Sidious va somriure burleta.
—Igual desitges copejar-me. És això?
—No, Mestre.
—Què t'impedeix fer-ho? Obi-Wan va ser una vegada el teu Mestre, i vas estar preparat per matar-lo. Encara que fallessis.
Vader va estrènyer el puny dret.
—Obi-Wan no entenia el poder del Costat Fosc.
—I tu sí?
—No, Mestre. Encara no. No del tot.
—Per això no intentes acabar amb mi? Perquè jo posseeixo poders que tu no tens? —Sidious va alçar els braços, mostrant mans contretes com urpes, com si fora a invocar llampecs Sith—. Perquè saps que puc curtcircuitar fàcilment els delicats sistemes elèctrics del teu vestit?
Vader no es va moure.
—No temo a la mort, Mestre.
Sidious va somriure maliciós.
—Llavors per què segueixes vivint, el meu jove aprenent?
Vader va mirar cap a ell.
—Per aprendre a fer-me més poderós.
Sidious va baixar les mans.
—Llavors, t'ho preguntaré una última vegada, Lord Vader. Per què no intentes matar-me?
—Perquè és el meu camí al poder, Mestre —va dir Vader—. Perquè el necessito.
Sidious va arrufar els ulls i va assentir.
—Com jo vaig necessitar al meu Mestre... per un temps.
—Sí, Mestre —va dir per fi Vader—. Per un temps.
—Bé. Molt bé —va dir Sidious somrient amb satisfacció—. I ara estàs llest per alliberar la teva ira.
Vader va evidenciar confusió.
—Els teus fugitius Jedi, aprenent —va dir Sidious—. Es dirigeixen a Kashyyyk. —Va inclinar el cap a un costat—. Potser pensen tendir-te allà un parany, Lord Vader.
Vader va tancar les mans.
—Aquest seria el meu més fervent desig, Mestre...
Sidious va agafar a Vader pels avantbraços.
—Doncs ves a per ells, Lord Vader. Fes que lamentin no haver-se amagat quan van tenir ocasió!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada