divendres, 4 de maig del 2018

La princesa ostatge (IV)

Anterior


CAPÍTOL 4

–Agraeixo la seva preocupació, Mestre Windu, però no puc anul·lar el duel amb la meva filla, –va dir la Reina de les Calaveres–. Els nostres costums dicten que només la instigadora pot retirar el desafiament. A no ser que Calvària ho faci, estic lligada per la tradició nallastiana a lluitar amb ella.
Mace Windu va mantenir una expressió calmada mentre encarava a la Reina de les Calaveres. Eren al vestidor de la Reina de les Calaveres en la seva fortalesa, on un equip de servents estava col·locant a la seva líder una armadura feta d'ossos d'animals. Estaven davant d'una paret que estava decorada amb un ampli tapís de la Reina de les Calaveres i el seu últim marit, un home amb barba d'ulls verds. Obi-Wan, Ànakin i Bultar estaven darrere del Mestre Windu i escoltaven atentament.
Mace Windu va respondre:
–Lamento que no ho entengui, Sa Altesa. Ja no l'estic urgint a vostè i a la seva filla a què reconsiderin el duel. Li estic dient que no hi haurà un duel.
La Reina de les Calaveres es va veure abatuda.
–Està dient que no ho permetrà?
–Sí, –va afirmar Mace Windu–. Un Jedi és un ésser viu, no un premi a guanyar.
La Reina de les Calaveres va mirar a Obi-Wan i va dir:
–No creu que sigui digne lluitar per vostè?
–He dedicat la meva vida a ajudar a aquells en necessitat, –va dir Obi-Wan–. Si vostè i la Princesa Calvària tenen una necessitat, és la d'aprendre a comunicar-se sense lluitar. Si continuen amb el duel, només es faran mal l'una a l'altra i em perjudicaran.
La Reina de les Calaveres va pensar en això, després es va tornar cap a un dels seus servents i va dir:
–Vés a les estances de Calvària i porta-la aquí immediatament. –Mentre el servent abandonava l'habitació, la Reina de les Calaveres es va allunyar dels seus altres servents per admirar el seu reflex en un alt mirall–. Han passat gairebé set anys des que vaig portar aquesta armadura per última vegada, –va dir mentre es col·locava un casc de crani amb banyes al cap–. És bo saber que encara em va bé. –Girant-se per encarar a Obi-Wan, es va treure el casc i l'hi va donar al servent més proper.
Obi-Wan va preguntar:
–Això vol dir que no lluitarà contra Calvària?
La Reina de les Calaveres va assentir.
–Mai vaig pretendre insultar-lo, Obi-Wan. I mai vaig pretendre fer mal a Calvària. Només volia... –El seu llavi tremolava, després es va tornar per mirar el tapís de la paret–. Només volia ser feliç... de nou.
Obi-Wan va sentir que se li assecava la gola. Era conscient que Ànakin, Bultar i els servents de la Reina de les Calaveres estaven mirant-lo, preguntant-se com respondria o si ho faria. Abans que pogués completar una paraula, Mace Windu va dir:
–L’honestedat requereix coratge, Sa Altesa. I curar requereix temps.
Just llavors, el servent que havia estat manat a portar la Calvària va tornar al vestidor de la Reina de les Calaveres.
–Sa Altesa! –Va dir el servent–. La princesa s'ha anat! Va deixar això.
El servent li va donar un petit projector d'holograma, amb forma de disc, a la Reina de les Calaveres, que va activar el dispositiu. Una imatge tridimensional parpellejant de Calvària es va materialitzar des del projector, i la seva veu gravada va parlar.
–Estimadíssima Mare. No tinc cap interès en el Jedi, ni cap intenció de combatre en duel amb tu. Vaig dir aquestes coses per distreure't de manera que pogués escapar del matrimoni amb el Príncep Alto. Estic enamorada d'un mecànic de Fondor i m'he anat per estar amb ell. Per quan escoltis aquest missatge, m'estaré marxant a un altre sistema estel·lar. Tant de bo poguéssim haver resolt les nostres diferències. Si us plau no m’odiïs. T'estimo, Mare.
L’holograma es va apagar parpellejant.
–Per què, l'astuta enamoradissa firemanx! –Va dir la Reina de les Calaveres–. Si no es casa amb el Príncep Alto, insultarà al Clan Raptor. Ens declararan la guerra!
–Un insult difícilment justifica una guerra, –va dir Mace Windu.
La Reina de les Calaveres va riure.
–Tracti de dir-li això al Clan Raptor.
Un guàrdia nallastià va entrar a l'habitació de la Reina de les Calaveres i va dir:
–Disculpi’m, Sa Altesa, però una de les seves llançadores ha estat robada del camp d'aterratge.
–Calvària la va agafar, –va dir la Reina de les Calaveres–. Estava la llançadora equipada amb un rastrejador?
–Sí. El seu senyal ve d'un hangar a l'espaiport de Fondor.
–Potser pugui atrapar-la allà, –va dir la Reina de les Calaveres. Ella va creuar l'habitació fins a un armari que es va obrir per revelar una consola de comunicació privada. Els Jedi van observar mentre la Reina de les Calaveres introduïa un codi al comunicador. Després d'esperar diversos segons, va dir–: Que estrany. No hi ha resposta de l'espaiport. Provaré en una freqüència diferent.
La Reina de les Calaveres va ajustar els controls de la seva consola.
–... Algú pot sentir-me?! –La veu d'una jove dona clacà des del comunicador–. Algú allà fora pot sentir-me?
La Reina de les Calaveres va reconèixer la veu immediatament.
–Calvària?
–Mare! Estic a l’espaiport de Fondor! Uns droides han pres tota la instal·lació! Estan agrupant a totes les formes de vida i...
La transmissió es va tallar per un fort esclat d'estàtica, després una altra veu no humana va afirmar:
–L’espaiport de Fondor està sota control de l'Exèrcit de Control Droid. Tots els ports d'amarratge estan escudats. No intentin aterrar. El senador de Fondor rebrà les nostres exigències en una hora.
Llavors el missatge es va repetir.
Obi-Wan va mirar a Ànakin i va dir:
–Més droides. Potser com aquells que eren al Corredor del Sol fals.
–Potser aquest presumpte exèrcit estigui continuant on els altres droides ho van deixar, –va suggerir Ànakin–. Podrien provar a utilitzar l’espaiport com una arma.
–Què? –Va panteixar la Reina de les Calaveres.
Obi-Wan no volia alarmar la Reina de les Calaveres però va admetre:
–Ànakin podria tenir raó.
Kit Fisto va dir:
–Per tot el que sabem, això podria ser un parany, dissenyat per allunyar-nos de Nallàstia.
–Llavors quedin-se aquí si han de fer-ho, –va dir la Reina de les Calaveres mentre recuperava el seu casc–. Jo aniré a rescatar la Calvària. Algú ve amb mi?
Obi-Wan, Ànakin, Bultar i Kit Fisto es van tornar per mirar a Mace Windu. El Jedi sènior va dir:
–El missatge dels droides afirma que lliuraran exigències en una hora. Si això és cert, llavors han de confiar que ningú intentarà una missió de rescat abans que lliurin les seves exigències. Si no és cert, llavors pot ser que estiguin usant la següent hora per preparar-se per un caos encara més gran. Els droides han de ser detinguts ara. –Ell va mirar a Obi-Wan–. No obstant això, Kit Fisto podria tenir raó sobre el parany. Alguns de nosaltres haurien de quedar-se aquí.
Obi-Wan va preguntar:
–Què passa si el Príncep Alto i el seu Clan Raptor vénen buscant la Calvària?
–Tractarem amb el Clan Raptor després que trobem a la princesa, –va respondre Mace Windu. Després ràpidament va decidir quins Jedi romandrien en Nallàstia, Mace Windu es va tornar cap als altres i va dir–: No perdem més el temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada