diumenge, 7 de maig del 2017

Rescat en el nucli (IX)

Anterior



CAPÍTOL 9

Jar Jar va pressionar els propulsors i va accelerar lluny dels nans assassins del mar. Sense cap pla d'escapament al seu cap, Jar Jar es va dirigir cap a la sorra del festival. Tan aviat com va veure les cel·les submarines, una idea desesperada li va arribar.
Va comprovar per assegurar-se que tant el comandant Wollod i el Cap Nass estiguessin lligats en els seus seients. Si el pla d’en Jar Jar funcionava, Vink i Nink estarien atrapats dins de la cel·la submarina. Jar Jar ni tan sols volia pensar en el que passaria si fracassava.
Vink i Nink estaven apropant-se molt ràpidament. Jar Jar va apuntar cap a una de les cel·les submarines de la Sorra del Festival i cap a la seva zona de portal est. Nink gairebé va mossegar una de les electro-aletes rotants del bongo mentre el submarí corria cap a la cel·la. Jar Jar va augmentar la velocitat, sortint de la bassa i solcant a través de l'interior pressuritzat de la bombolla. Mentre el bongo esquitxava en caure a la bassa oest de la cel·la, Jar Jar va mirar fora de la cel·la submarina i va veure que els opee nans assassins de la mar eren a punt de seguir-lo.
Jar Jar va portar el bongo més a prop de la zona de portal oest de la cel·la submarina. En el moment en què Vink i Nink van entrar a la cel·la submarina mitjançant el portal est, ell va disparar el motor del bongo i es va llançar a través del portal oest en un angle estrany, colpejant a una de les abraçadores d’utanode mentre sortia. El cop va activar una alarma, i el sistema d'emergència de la bombolla es va posar en marxa, segellant totes les zones de portal.
Vink i Nink estaven atrapats dins de la cel·la submarina plena d'aigua.
Jar Jar va apuntar el bongo per encarar la cel·la submarina de manera que pogués veure bé als dos nadons assassins del mar. Dins de la cel·la, Vink i Nink s'enfonsaven d'una bassa fins a la següent. Per tot el que sabien, ja estaven de tornada a la instal·lació d'investigació.
Jar Jar es va adonar d'un moviment de llum cap enrere i cap endavant en una de les bombolles de les cel·les submarines. Mentre s'apropava a la cel·la, va veure que la llum era un bastó de llum. El bastó estava alçat per un enginyer gungan que feia gestos a Jar Jar perquè amarrés el bongo.
El bongo va entrar a l'interior pressuritzat de la cel·la submarina i es va alçar fins a la superfície. Mentre l'aigua fluïa del camp hidrostàtic de la cabina de comandaments, l'enginyer va veure els dos companys inconscients d’en Jar Jar dins el bongo, llavors es va adonar del dianoga albí assegurat a l'exterior del submarí. Jar Jar va grimpar a través de la bombolla de la cabina de comandaments i va caminar cap a la plataforma d'amarra.
-És el Cap Nass qüest qüe tusa portes aqüí? -va preguntar l'enginyer amb els ulls com plats.
-Enefecte, -va respondre Jar Jar-. El.. umm.. comandant Wollod stà ferit. Ajudiam a treure losa dil bongo.
-Tusa sort darribar aqüí! -va assenyalar l'enginyer mentre ajudava a retirar als gungans inconscients del submarí-. Nosa en terribiles probliemes.
-Misa sap tuot sobreil sisme submarí, -va respondre Jar Jar-. És per açò qüe nosa vam venir aqüí. Misa tem que tuots vuostres enginyers haginstat aixafaiats.
-Nosa Okeydokey, pro algunes die les bombolles han agafat aqüa, -va respondre l'enginyer-. Misa estava inspiccionant qüesta bombolla de sub cel·la quan misa va veure a tusa atrapar Vink i Nink.
-Tusa els coneixes? -va preguntar Jar Jar, sorprès.
-No els coneix tuot el món? Dem és famiòs. Alguns boixos van trencar les bombolles dil zoo i van deixar solts a Vin i Nink. Misa veu que tusa ha atrapiat al dianoga albí, també.
-Açò és cert, -va dir Jar Jar mentre alliberava al dianoga albí atordit en una cub d'escombraries. Esperant canviar el tema del desastre de la instal·lació d'investigació, va preguntar:-, hiha arribat aqüí ja el heyblibber dels Representants?
-Qüest és un probliema muito terridolent, -va respondre l'enginyer-. El heyblibber acabava d’amarriar nela sub cel·la quan la tempesta va colpejar! Cap de nosa els enginyers vam veure que va ocuórrer, pro vua semblar que tuota la bombolla dila sub cel·la s'estripava dels ancoratges.
-Misa vist el tub de transport de la sub cel·la triencada, -va comentar Jar Jar-. Ningú va sortir dil heyblibber?
L'enginyer va sacsejar el seu cap.
-I des qüel sisme submarí desconnectà els comunicadors, qüe ningú puot demanar ajut. –L’enginyer va apuntar un dit en una direcció a l'oest de la sorra del festival-. Nosa pensa qüe la bombolla de la sub cel·la ha estat escombrada capal nucli.
Jar Jar va mirar als cossos inconscients del comandant Wollod i el Cap Nass. Encara que l'enginyer gungan no ho sabia, Jar Jar era un criminal a la fuga. Malgrat el fet que havia lliurat fora de perill a Wollod i al Cap Nass a l'Estany Umberbool i rescatat algunes criatures, podia imaginar que el Cap Nass encara li enviaria de tornada a la Mina. No era tant que Jar Jar volgués rescatar el heyblibber dels Representants com que sentia que no tenia res a perdre. Aquesta era la seva única oportunitat de salvar-se de l'empresonament.
Abans de què l'enginyer pogués protestar, Jar Jar va saltar cap a enrere fins al bongo malparat, va connectar el motor, i l’apuntà cap a fora de la cel·la submarina.
Deixant enrere la sorra del festival, Jar Jar es va aproximar a una estreta fissura i va baixar per ella. La fissura era prou àmplia com per acomodar la cel·la submarina perduda, però Jar Jar no estava pensant en la cel·la submarina o amb el heyblibber dels Representants ja. Estava pensant que acabava d'entrar al nucli, i s'estava preguntant si estava boig. Els túnels del nucli i els canons subaquàtics estaven habitats per nombroses criatures grans. Pocs gungans havien entrat mai al nucli i havien sobreviscut.
-Si misa siurt daqüesta viu, -es va dir a si mateix Jar Jar-, misa mai va ficar-sie en probliemes de nou.
A dalt, Jar Jar va veure una lleu brillantor contra la foscor d'una inclinada paret muntanyosa. Mentre el bongo s'apropava, va veure que la brillantor venia d'una bombolla de cel·la submarina. La bombolla semblava estar encallada dins d'una formació fosca que sobresortia de la paret. La formació parcialment embolicava la bombolla, segellant les zones de portal.
Dins de la bombolla de la cel·la submarina, el heyblibber dels Representants sobresortia en un angle estrany. Jar Jar podia veure a una figura gungan movent-se a la cabina de comandaments del heyblibber, però no podia veure si era el Representant Teers o el Major Fassa. Jar Jar no coneixia al Major Fassa, però recordava haver vist al Representant Teers abans aquell matí, a Otoh Gunga.
Mentre els llums navegacionals del bongo viatjaven sobre la cel·la submarina ancorada, Jar Jar de sobte es va adonar que la paret muntanyosa no era una paret del tot.
Era un sando aquamonstre.
El monstre era enorme, i les seves urpes palmades tenien una ferma adherència sobre la bombolla de la cel·la submarina. Mentre Jar Jar contemplava escapar, el monstre va torçar el seu immens cap i el va centrar en el bongo.
Terroritzat, Jar Jar va estendre el braç i va colpejar l'interruptor per ejectar la cabina de comandaments del bongo com una beina d'emergències d'escapament. No va ser un moviment molt intel·ligent. Tota la cabina de comandaments es va deixar anar del bongo condemnat i es va alçar a través de l'aigua.
Mirant a través del sostre de la cabina de comandaments, Jar Jar va veure el monstre sorprès deixar anar la bombolla de la cel·la submarina. Tan aviat la bombolla va ser alliberada, el heyblibber dels Representants va travessar una de les zones de portal de la bombolla. Llavors la cabina de comandaments rodà a l'aigua, i Jar Jar va veure que la beina d’escapament es dirigia directament cap al cap del sando aquamonstre.
Jar Jar va udolar mentre el monstre obria les seves mandíbules i inhalava. Va sentir la beina d’escapament sent atreta cap a la boca de la bèstia. Sortint del seu seient, va empènyer a través del sostre hidrostàtic i va sortir a l'aigua. Jar Jar estava utilitzant totes les seves forces per nedar lluny de la mort segura quan el sando aquamonstre va tancar les mandíbules sobre la beina d’escapament plena d'aire.
La beina va explotar a la boca del monstre, enviant bombolles d'aire en totes direccions. El monstre va grunyir i Jar Jar va nedar més ràpid, tractant d'arribar al heyblibber que fugia. Però no va servir de res.
El sando aquamonstre irat va tornar la seva atenció cap a la forma nedant d’en Jar Jar. Just llavors, Jar Jar va veure una criatura nedar al costat de la part posterior del cap del sando aquamonstre. Era el Gran Hohokum, el gentil herbívor que recentment havia escapat de la instal·lació d'investigació.
Jar Jar no tenia ni idea de per què el Gran Hohokum hauria viatjat al nucli. L'únic pensament d’en Jar Jar era que els hohokums tenien unes aletes poderoses que els feien uns increïbles nedadors. Alguna que una altra vegada, gairebé tot gungan adolescent havia tractat de muntar en un hohokum que passés.
El Gran Hohokum estava seguint el mateix camí que el heyblibber dels Representants. Jar Jar va fer un gest a la gentil criatura i ella el va veure. Mentre el sando aquamonstre es preparava per colpejar, el Gran Hohokum va córrer cap a Jar Jar.
El Gran Hohokum es va acostar i Jar Jar es va agafar a un dels llargs bigotis de la criatura. Les urpes del sando aquamonstre van passar a mil·límetres de la cua del Gran Hohokum, però va fallar igualment.
Jar Jar es va agafar per la seva vida. Moments més tard, el Gran Hohokum va córrer a través de la fissura. Tan aviat van entrar en el Llac Umberbool, el Gran Hohokum va frenar, aparentment confiat que el sando aquamonstre no seria capaç de seguir-los.
Mirant a la sorra del festival, Jar Jar va veure que el heyblibber dels Representants ja havia aconseguit arribar a una altra cel·la submarina. Esperava que el Representant Teers o el Major Fassa li expliquessin al Cap Nass sobre com Jar Jar havia ajudat a fer que el sando aquamonstre els alliberés.
L'atenció d’en Jar Jar va ser distreta per un submergible de transport de l'exèrcit que baixava des de dalt. Dins de la bombolla d'observació principal del transport de l'exèrcit, el Capità Tarpals era al timó, mirant a Jar Jar. Jar Jar es va adonar que el Capità Tarpals havia d'haver interceptat la seva balisa d'emergència, llavors hauria procedit d’anar a l'Estany Umberbool.
El Capità Tarpals no semblava content.
Surant en les aigües profundes a prop de la Sorra del Festival, Jar Jar va mirar a la vella cara sàvia del Gran Hohokum. Si Jar Jar no ho sabés, hauria jurat que la criatura estava somrient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada