dimecres, 3 de maig del 2017

Problemes a Tatooine (VI)

Anterior



CAPÍTOL 6

Ànakin va seguir a Dorn i als altres a través de les canonades de drenatge. La sorra volava per tot arreu. Ànakin es va assegurar de donar-li a cada nen una màscara de sorra, només per travessar les canonades. No volia que ningú s'ofegués.
Només tenia tres bastons de llum. Al capdavant, Dorn en portava un. Un nen al mig del grup portava un altre, i Ànakin portava l'últim. Tot el que podia veure eren ombres revoltes i els peus i cames del noi ghostling que gatejava directament davant d'ell.
Les canonades eren tot just prou grans com perquè un nen les travessés. Ànakin va haver de retorçar-se a través de la sorra que fluïa, tirant de si mateix amb els colzes, empenyent amb els dits dels peus.
Ànakin va ficar el blàster d'ions jawa en el seu sac.
-Vaig arribar a una cruïlla -va cridar Dorn després que gategessin una estona.
Ànakin va agafar alè profundament, es va treure la seva màscara, i va cridar:
-Dirigeix-te a la dreta! Vés fins a la segona canonada que s'obre per dalt. Això ens portarà a l'hangar de Beines de carrera.
Les alarmes distants udolaven, fent un ressò esgarrifós per les canonades. Ànakin esperava que els distorsionadors de senyal que havia fet per als seus amics seguissin funcionant. Si no ho feien el transmissor d'algú podria delatar la seva posició.
-Vigila darrere teu -va cridar la Pala a través de la canonada a l’Ànakin-. Estaran enviant droides de captura.
Ànakin ho sabia.
Els droides de captura estaven fets per caçar fugitius. Com els cercadors, podien rastrejar per l'aroma. Els seus ulls infrarojos podien veure en la foscor. Els seus atordidors podien noquejar fins i tot l'home més gran. Podien reptar per espais estrets.
I una vegada que tenien les seves urpes a sobre teu, no et deixarien anar.
Ara mateix, Ànakin no podia detenir-los. Mentre estigués encallat en aquesta canonada estreta no podia girar-se per disparar el seu blàster d'ions.
-De pressa! -va cridar l’Ànakin.
Els nens es van afanyar tant com van poder. Per sobre, darrere d'ells, Ànakin va escoltar als guàrdies cridant, seguits pel so i cruixir del metall contra les canonades. Va escoltar a la recerca del so indicador de les cames mecàniques movent-se a la seva esquena.
El nen davant d'ell de cop i volta es va ficar en una mica de sorra més profunda. Hi havia arribat a la cruïlla. Tres canonades petites s'ajuntaven aquí en una caixa, llavors la sorra volava cap a una canonada cap avall.
Des de darrere va venir un soroll metàl·lic, el rap, tap, tap dels peus mecànics apressant-se a través de les canonades.
Ànakin es va enfonsar de cap per la canonada a la cruïlla i es va alçar amb el seu blàster d'ions jawa. No es va atrevir a treure el cap on el droide de captura pogués agafar-lo.
Simplement va apuntar el canó del blàster d'ions cap a la canonada oberta, llavors va disparar. El blàster no danyaria a cap criatura excepte als droides. Els gasos blaus ionitzats van rugir per la canonada.
Tres vocodificadors electrònics van cridar, fent ressò en l'espai tancat. La boca de l’Ànakin es va obrir de sorpresa. Hi havia hagut tres droides de captura a la canonada.
Es van disparar càrregues d'energia a través dels droides. Van caure junts en un munt, inútils.
El tret va llançar a l’Ànakin cap enrere. Va reptar cap endavant, amb les orelles sonant.
Ànakin va escoltar a la recerca de més senyals de persecució per part dels droides de captura. No en va sentir cap. Es va enfonsar a la canonada més gran. Només era un pam més àmplia que la que havien travessat, però se sentia molt més gran.
Abans la sorra havia estat quieta. Ara s'arremolinava al seu voltant.
Li empenyia ràpid. Va seguir els peus del nen davant d'ell. Hi havia cent metres des de l’hangar de Beines de carrera... o almenys això és el que havia suposat ell.
Va arribar a la cruïlla i va veure al nen ghostling davant d'ell tractar frenèticament de grimpar per ella. Però la sorra corria per la canonada, creant un fort corrent, i els ghostlings eren molt fràgils. El ghostling no podia aconseguir-ho!
Furiosament el nen camejà i va empènyer contra el lateral de les canonades, però la sorra va guanyar, empenyent-lo més lluny cap al sistema.
Ànakin va arribar a la canonada i va tractar d'aixecar-se. La sorra bullia al seu voltant. Era un torrent.
Només podia pensar en un motiu per a tanta sorra: els amos dels esclaus estaven inundant les canonades! Els nens s’ofegarien.
Potser estaven tractant de matar els nens, o potser només estaven tractant de tallar la seva ruta d'escapament.
En qualsevol cas, Ànakin no podia aconseguir pujar per la canonada. Només va poder seguir el corrent de sorra i als ghostlings.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada