divendres, 4 de maig del 2018

La princesa ostatge (VI)

Anterior


CAPÍTOL 6

Solcant per l'espai, el creuer de la República aviat va arribar a la vista de l'espaiport de Fondor. Mace Windu i la Reina de les Calaveres estaven asseguts en els seients de copilot, havent mogut als copilots al saló.
Mentre el creuer s'apropava a l’espaiport, el sistema de comunicació va interceptar una transmissió d'àudio automatitzada:
–No intentin aterrar, –va dir una veu no-humana–. L’espaiport de Fondor està sota el control de l'Exèrcit de Control Droid. Tots els ports d'amarratge estan escudats. No intentin aterrar.
El missatge es repetia. Mace Windu va apagar el comunicador.
Segons al xip sensor del creuer de la República, tot l’espaiport de Fondor estava protegit per forts escuts deflectors, camps de força invisibles que havien estat ajustats per evitar que cap nau estel·lar entrés als hangars: Pel que Mace podia veure a través de la finestra del creuer, l’espaiport tenia dues cúpules projectores-geodèsiques d'escuts deflectors que abraçaven el casc de l'estació com ampolles enormes.
Mace va estendre el braç cap al sac que contenia les gemmes de poder. Obrint el sac va preguntar:
–Com funcionen exactament aquestes gemmes? Hem de col·locar-les sobre els projectors d'escuts deflectors?
–Aquest mètode es reserva a les Pedres de la Trinitat, –va respondre la Reina de les Calaveres–. D'acord a la llegenda, tot el que hem de fer és portar les gemmes a l'abast del camp de força. Les gemmes projecten una aura. No han d'abandonar el creuer.
Mace va apuntar el creuer més a prop de l'enorme espaiport. Quan va acostar la distància a cinquanta metres, l'exterior de l'espaiport es va il·luminar de sobte per una brillant resplendor de llum blava.
–Els escuts deflectors han caigut! –Va dir en Mace.
–Ara vostè sembla impressionat, –notà la Reina de les Calaveres.
Mace va ajustar un sensor perquè localitzés el senyal del rastrejador en la llançadora de la Princesa Calvària. Seguint el senyal, Mace va apuntar el creuer cap a l'hangar que contenia la llançadora nallastiana i va aterrar al costat d'ella.
Mace i la Reina de les Calaveres van abandonar la cabina de comandaments i van caminar cap a l'ascensor fins al fòrum d'entrada del creuer, on es van reunir amb Kit Fisto i Bultar Swan. Sortint del creuer de la República i anant a la beina d'aterratge de l'hangar, el grup va veure la llançadora de la Princesa Calvària intacta aparentment. De fet tot l'interior de l'hangar semblava normal, excepte pel fet que no hi havia cap ésser viu a la vista.
La Reina de les Calaveres i Mace van inspeccionar la llançadora de la Calvària i no van trobar ningú a bord. Sortint de la llançadora, van buscar pistes que podrien haver suggerit la direcció que va prendre Calvària quan va abandonar l'hangar. Prop d'una pila de contenidors de càrrega buits, Mace es va adonar d'una única làmina de placa de plastoide jaient a terra. Preguntant-se com la placa de plastoide va arribar a aquesta posició, la va agafar i la va examinar.
Llavors va sentir un soroll: Gonk-gonk-gonk. El so venia d'un droide d'energia GNK amb forma de caixa a dues potes, que trontollava sortint d'un dels contenidors de càrrega. Els droides d'energia eren generadors de fusió ambulants, una visió comuna en els hangars de naus estel·lars i drassanes d'amarratge. Mace es va adonar que hi havia més làmines de plastoide sobre un contenidor de càrrega, i va imaginar que el droide accidentalment hauria colpejat el que havia trobat a terra.
Tot d'una, la carcassa superior del droide d'energia es va obrir, revelant un blàster de repetició ràpida. El droide letalment modificat va disparar un esclat de raigs làser. Kit, Bultar i la Reina de les Calaveres es van ajupir per cobrir-se.
Però no Mace. Amb una mà, va sostenir la làmina de plastoide com un escut davant del seu cos, mentre desenfundava el sabre làser amb la seva altra mà. Mentre els raigs làser martellejaven la làmina de plastoide, Mace va avançar fins al droide d'energia i va tallar-lo amb la seva espasa ardent, netament seccionant el blàster del marc del droide.
El droide d'energia es va llançar cap endavant, tractant de colpejar el peu d’en Mace, però Mace va donar una poderosa puntada de peu al costat del droide. El droide va caure cap enrere en un contenidor de càrrega buit; i Mace es va moure ràpidament per segellar el contenidor, atrapant al droide.
Mentre el droide de càrrega colpejava i xocava dins del contenidor, Kit va dir:
–Podem assumir que hem tingut la nostra primera trobada amb l'Exèrcit de Control Droid?
Mace va respondre:
–No hem d'assumir res fins que sapiguem qui va programar als droides, i per què. Ara mateix, estic més preocupat per trobar la princesa Calvària i als altres éssers de l’espaiport.
–L’espaiport de Fondor és bastant gran, –va dir la Reina de les Calaveres–. Tindrem més probabilitats de trobar als captius si ens dividim.
Kit i Bultar van mirar a Mace, esperant la seva decisió. Mace va dir:
–Hi estic d'acord. Moguin-se.
Quatre entrades proveïen de sortides a l'hangar, així que Bultar, Kit i la Reina de les Calaveres es van anar cadascun per una entrada diferent. Mace s’estava dirigint cap a l'entrada restant quan va veure un conducte de ventilació obert a la paret sobre una mampara. Escoltant acuradament, Mace va sentir el lleu so de bips i xiulets mecànics.
Més droides.
Mace va grimpar per la mampara i va lliscar dins el conducte de ventilació obert. Va reptar a través del conducte de ventilació fins que va arribar a una habitació plena d'ordinadors. Era una oficina de seguretat de l’espaiport, i hi havia dos droides astromecànics amb cap de cúpula i cos cilíndric a cada costat de la càmera. Un astromecànic estava ancorat dins de l'ordinador principal de l'espaiport, i l'altre monitorava una lectura tècnica en una pantalla sensora.
Mace va baixar des del conducte de ventilació, i els dos droides van rotar les seves cúpules per mirar-lo a través dels seus fotoreceptors. Els droides semblaven inofensius, però llavors cadascun va obrir més panells ocults per estendre un tallador de fusió amb un manipulador d'agafada, una eina talladora que emetia un raig de plasma d'alta energia.
Amb una velocitat increïble, Mace va desenfundar el seu brunzinaire sabre làser i va saltar entre els dos astromecànics. Un droide es va tornar ràpidament mentre disparava el tallador de fusió, accidentalment disparant a l'altre droide, destruint-lo a l'instant. Mace va fer baixar el sabre làser a través del disparador, i l’astromecànic va grinyolar mentre era tallat per la meitat. Tots dos droides van caure a trossos a terra.
Mace va desactivar el sabre làser. Retornant l'arma al seu cinturó, va caminar passant les restes ardents dels dos astromecànics i es va moure cap al terminal d'ordinador de l'oficina de seguretat. Llavors va examinar el que es mostrava en diverses pantalles. Excepte pels projectors d'escuts deflectors de l'espaiport, tots els sistemes semblaven estar operatius. Mace esperava que l'ordinador de l'espaiport revelés el nombre de droides enemics a bord, i també la localització de qualsevol forma de vida capturada.
Tocà els controls fins que va trobar la informació que volia. Segons els registres de seguretat de l'espaiport, l’espaiport de Fondor havia estat infiltrat i pres per un total de dotze droides no autoritzats, que llavors havien forçat a totes les formes de vida a anar a l'Hangar 173. En el present, sis droides estaven vigilant els captius. Mace ja havia derrotat a tres droides enemics, la qual cosa deixava -a més dels sis de l'Hangar 173- a tres droides més en alguna altra part de l’espaiport. Desafortunadament, l'ordinador de seguretat era incapaç de determinar la localització dels tres droides no registrats.
Mace va localitzar un ascensor a l'altre extrem de l'oficina de seguretat. Entrant a l'ascensor, va trobar un panell de control activat per veu a la paret de l'ascensor. Va dir:
–Hangar 173. –Instantàniament, l'ascensor va accelerar a través del tub. Menys de deu segons més tard, l'ascensor va frenar fins aturar-se i la porta es va obrir. Mace va sortir.
L'ascensor li havia portat a l'extrem d'una passarel·la que s'estenia per l'Hangar 173. Mirant per la vora de la passarel·la, Mace va abaixar la mirada al terra de l'hangar. Just com havia vist a la imatge de vídeo de l'oficina de seguretat, sis droides muntaven guàrdia al voltant del seu gran grup de captius a la plataforma d'aterratge de l'hangar.
Els sis droides eren tots assistents mèdics FX, cadascun equipat amb vint precisos braços manipuladors i un únic braç d'adherència primari. Com el droide d'energia i els dos astromecànics amb els quals Mace ja s'havia trobat, els droides mèdics no semblarien fora de lloc en una estació espacial sota circumstàncies normals, la qual cosa era probablement com havien estat capaços d’infiltrar-se a l’espaiport de Fondor amb tanta facilitat. No obstant això, les circumstàncies difícilment eren normals, i en lloc de portar eines mèdiques, cada unitat FX portava nombroses armes mortals. També, els sis droides estaven acoblats sobre unes bases de roda, permetent major mobilitat que qualsevol unitat FX estàndard.
Fins al moment, cap dels droides mèdics s'havia adonat de la presència d’en Mace a la passarel·la. Mentre considerava el seu següent moviment, es va adonar que estava a l'abast del projector de raig tractor de l'hangar, un dispositiu que produïa un camp de força poderós i maniobrable que podia capturar i moure objectes. Normalment, el projector de raig tractor era usat per moure naus estel·lars de manera segura a través del port d'amarratge de l'hangar, però ja que tres dels sis droides estaven posicionats prop del port d'amarratge, Mace tenia un altre ús en ment per al projector.
Amb un gran sigil, es va moure fins als controls del projector de raig tractor de l'hangar. Apuntant als tres droides que estaven a prop del port d'amarratge, va activar el raig i els va atrapar en el seu camp de força. Abans que les altres tres unitats FX s'adonessin del que estava passant, Mace va empènyer una palanca, va enviar als tres atrapats a través del port d'amarratge cap a l'espai, després va apagar el projector. Fora de l'espaiport, els tres droides expulsats van trontollar en direcció al sol de Fondor.
Per sota d’en Mace, a la plataforma d'aterratge de l'hangar, els tres droides mèdics FX van rotar els seus caps en forma de disc per a alçar la mirada, després van alçar les seves armes cap a la seva posició a la passarel·la. A causa de la proximitat dels droides als seus captius, Mace no podia arriscar-se a fer servir el projector de raig tractor de l'hangar de nou. Sabia que havia de dirigir el foc dels droides lluny dels éssers de la plataforma d'aterratge.
–Ajupin-se! –Va cridar als captius dels droides. Mentre dotzenes d'humans i aliens queien i s'abraçaven a la plataforma d'aterratge, els tres droides mèdics van disparar les seves armes al Jedi a la passarel·la.
Mace es va ajupir més enllà del projector del raig tractor, mentre que els raigs làser rebotaven i botaven al seu voltant. Llavors es va adonar que els droides s'estaven movent al voltant del sòl per tenir un tir net cap a ell. Saltant des del projector, va accelerar per la passarel·la fins que va aconseguir arribar a una grua de servei. Mentre un esprai de raigs làser colpejaven la grua, Mace va captar una grua de pinça suspesa des del sostre de l'hangar, directament sobre una de les tres unitats FX restants.
Desenfundant i activant el seu sabre làser, Mace va saltar des de la grua i va portar el sabre làser a través de la muntura del sostre de la grua de pinça. El Mestre Jedi va aterrar al terra de l'hangar en el mateix instant en què la grua xocava sobre la unitat FX, aixafant al droide.
Exposat al terra de l’hangar, Mace va observar a les últimes dues unitats FX rodar cap endavant en les seves muntures amb roda, movent-se a una posició d'atac. El droide a la seva dreta buscava cobertura defensiva darrere d'una alta columna, però el droide a la seva esquerra va ser menys acurat, i es va moure passant la vora d'un buit de hidroascensor rectangular profund. El buit típicament es feia servir per transportar carregament a un nivell inferior de l'espaiport, però com amb el projector de raig tractor, Mace va pensar en un ús diferent per a les instal·lacions de l'hangar.
Estenent-se amb la Força, Mace va empènyer al droide a la seva esquerra, enviant-lo per sobre de la vora del buit de l'hidroascensor. La unitat FX va caure al buit, i el seu impacte va produir una explosió satisfactòria.
L'última unitat FX estava a punt de disparar-li des de darrere de la columna propera quan, sense advertència, un dels captius va saltar des de la plataforma d'aterratge i va córrer cap al droide. Semblava que el captiu, un jove amb granota de mecànic, estava fent un valent esforç per evitar que el droide danyés al Jedi. Però abans que l'home pogués arribar a droide, la unitat FX es va girar i li va pegar amb un bat atordidor. Instantàniament paralitzat, l'home va col·lapsar al terra de l'hangar.
–Rench! –Va cridar una jove dona des de la plataforma d'aterratge. Alçant-se des de la multitud acovardida, la dona va córrer cap a l'home caigut. Mace va reconèixer a la dona immediatament. Havia vist la seva imatge hologràfica en la fortalesa de la Reina de les Calaveres.
La dona era la Princesa Calvària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada