divendres, 4 de maig del 2018

La princesa ostatge (VII)

Anterior


CAPÍTOL 7

–Això no pinta bé, –va grunyir Groodo el Hutt.
–Només queda un droide a l'hangar? –Va cridar el Senador Rodd en estst de pànic.
–Callin i deixin que em concentri! –Va cridar Hurlo Holowan mentre manipulava el control remot de l'última unitat FX.
Groodo, Rodd i Holowan eren al creuer d’en Groodo, i Rodd estava mirant per sobre l'espatlla de la Holowan per veure la pantalla que estava col·locada davant seu. Mostrava la vista de l'últim droide d'assistència mèdica FX fortament modificat, un dels sis que Holowan havia deixat anar a l’espaiport de Fondor. Les sis unitats FX havien actuat bé, envoltant a totes les formes de vida de l’espaiport i portant-les a l'Hangar 173. Però llavors els Jedi havien fet caure els escuts de l’espaiport i havien irromput a l'hangar. Això no havia estat esperat. Ara certament només quedava una unitat FX.
Groodo va considerar ordenar a Holowan destruir l’espaiport immediatament. El pla havia estat tan simple... prendre el control de l’espaiport, esperar fins que la seva òrbita el portés sobre les fàbriques més importants de la superfície del planeta Fondor, després enviar tot l’espaiport a xocar contra les fàbriques. Mai hi va haver cap intenció que els droides de Holowan lliuressin exigències; Groodo simplement necessitava una hora per permetre que l’espaiport aconseguís el punt correcte de l'òrbita de Fondor. L’espaiport no estava encara en posició, però Groodo no volia més problemes amb els Jedi. Es va agafar el pit de pell gruixuda, va agafar alè, i es va preparar per donar l'ordre d'una destrucció anticipada.
–Esperi! –Va exclamar Rodd–. Mireu aquí! –Ell va apunyalar amb un dit la pantalla, on la imatge d'una dona estava corrent cap a un home que jeia a terra prop de l'última unitat FX–. Aquesta dona! És la Princesa Calvària de Nallàstia! Hem de treure-la de l’espaiport abans que caigui!
–Ha d’estar de broma, –va dir Holowan.
–Ella és la filla de la Reina de les Calaveres! –Va explicar Rodd–. Val infinitament més viva que morta! -Ell es va girar cap a Groodo i va dir–: Pensin en el rescat!
Groodo va donar l’ordre.
–Atrapa la princesa, Holowan.

***

Mace Windu va desitjar que la Princesa Calvària no hagués corregut cap a l'home caigut. Estava tan a prop de l'última unitat FX amb armes que Mace no s'atrevia a atacar. Mentre Calvària s'acostava a l'home que deia Rench; la unitat FX va estendre tres dels seus braços manipuladors i la va atrapar. Calvària va forcejar, però el droide va usar el bat atordidor en ella, i la princesa va quedar flàccida. Alçant la seva forma inconscient, el droide va usar altres quatre braços manipuladors per apuntar una pistola blàster la princesa, una segona en direcció als captius a la plataforma d'aterratge, una tercera a la forma immòbil de Rench i una quarta pistola a Mace.
La unitat FX va mirar a Mace a través d'un fotoreceptor negre, com si desafiés al Mestre Jedi a fer un moviment. Mace sabia que el droide no dubtaria a tirar de qualsevol dels gallets dels blàsters.
Tot d'una, Bultar Swan va entrar a l'hangar per l'ascensor, i Kit Fisto va córrer a través d'una entrada des d'un hangar adjunt. Els dos Jedi tenien els seus sabres làser desenfundats.
Mantenint la seva veu calmada, Mace va dir als seus aliats:
–Baixeu les armes.
Bultar i Kit van desactivar les seves espases. Encara portant a la princesa, el droide lentament va retrocedir cap a una entrada, a través de la qual va sortir de l'hangar. Mirant als altres Jedi, Mace va dir:
–Quedeu-vos aquí i protegiu aquests éssers. Vaig a anar a l’encalç d'aquest droide.

Mace va abandonar l'hangar a través de la mateixa entrada que la unitat FX havia fet servir i va entrar a un passadís perfilat amb deu entrades tancades. Va mirar a terra del passadís, però el droide no havia deixat cap rastre.
Tancant els ulls, Mace cautelosament es va moure cap endavant i va escoltar a la recerca de moviment més enllà de les portes. Escoltant un lleu so de sotragueig des de darrere d'una porta, va desenfundar la seva arma i va posar la seva mà a la porta. Estava tancada. Mace va portar el sabre làser a través de l'àrea del mecanisme de tancament de la porta, després va retreure la seva arma i va xutar la porta.
Hi havia entrat en un altre hangar. D'acord a un senyal a la paret, aquest hangar en particular estava reservat per a ser usat per al Control de Vol de l'espaiport de Fondor. A la dreta d’en Mace, tres droides astromecànics estaven ancorats a una àmplia consola d'ordinador. Rotant els seus caps en cúpula, els astromecànics van dirigir els seus fotoreceptors cap al Jedi a l'entrada. A l'esquerra d’en Mace, a l'altre extrem de l'hangar, diverses naus estel·lars lleugeres descansaven en una plataforma d'aterratge. Mace va veure a la unitat FX portar a la Princesa Calvària a una de les naus estel·lars, una llanxa de desembarcament amb energia iònica Incom Corporation amb un gran vector propulsor posterior únic.
Mace estava a punt de córrer darrere de la unitat FX quan es va adonar d'un ampli monitor a la consola davant dels tres astromecànics. En el monitor, hi havia una imatge digital de la posició de l’espaiport relativa al planeta Fondor. Prop de la imatge hi havia un comptador numèric. Pel que va poder veure, hi havia un compte enrere en progrés. Llavors es va adonar de l’horrorosa veritat: Els droides havien desestabilitzat l'òrbita de l’espaiport i estaven deliberadament apuntant-lo cap a l'atmosfera de Fondor.
Mentre la llanxa de desembarcament s'inclinava des del port d'amarratge de l'hangar, Mace va estendre el braç cap al cinturó i va treure una balisa rastrejadora de la mida del palmell de la mà, un dispositiu utilitzat per rastrejar naus per l'espai. Va sacsejar el seu braç ràpidament, llançant el rastrejador directament cap a la llanxa de desembarcament. Els agafadors magnètics del rastrejador es van enfonsar al casc de la llanxa, just mentre el vehicle sortia de l'hangar.
Mace va desenfundar el sabre làser i es va moure cap als tres astromecànics. Hi va haver una sèrie ràpida de sons de clic i talls mentre els droides obrien diversos panells i estenien armes des dels seus cossos cilíndrics. Des del seu cap en cúpula, un droide va alçar un periscopi que havia estat modificat per portar un micro canó làser.
Els astromecànics van disparar les seves armes a Mace, i el seu sabre làser es va moure en un esborrall mentre donava cops de tornada els rajos d'energia i se'ls retornava als llançadors. Malgrat el seu poder de foc combinat, els droides no eren rivals per a les habilitats del Mestre Jedi, i els tres astromecànics immediatament es van omplir de forats fets pels raigs hàbilment reflectits. Movent-se més a prop, Mace va arrossegar el sabre làser en un ampli arc a través dels droides, seccionant les seves cúpules dels seus cossos. Les espurnes van volar des dels droides, i Mace els va xutar lluny de la consola de l'ordinador.
Amb els tres astromecànics derrotats, Mace va tornar la seva atenció als controls de vol de l’espaiport. Podia veure que els controls havien estat sabotejats pels astromecànics rebels, però no eren irreparables. Canviant els controls a manual, va fer diversos ajustos fins que l’espaiport va entrar en una òrbita més segura.
Just llavors, la Reina de les Calaveres va córrer a través de l'entrada i va entrar a la cambra.
–On és Calvària? –Va preguntar ella–. Kit Fisto va dir que va ser capturada per un droide!
–Hi aniré darrere de la seva filla, –va dir Mace. Fent un gest cap als astromecànics caiguts, va dir–: Aquests droides van tractar de fer que l’espaiport caigués de la seva òrbita. Digueu-li a Kit Fisto que porti a un astromecànic del nostre creuer i li faci passar un diagnòstic complet.
Mace sabia que la Reina de les Calaveres estava preocupada per la seguretat de la seva filla, i esperava que protestés o exigís que l'acompanyés a perseguir el droide. Si calia, estava preparat per utilitzar la Força per fer-la obeir les seves ordres.
La Reina de les Calaveres va vacil·lar però només pel més breu moment.
–Li ho diré, –va respondre mentre corria fora de l'hangar.
Escanejant les naus estel·lars restants en l'hangar, Mace es va sorprendre de veure un caça estel·lar Delta-6 cuneïforme a l'hangar. Manufacturat per l'Enginyeria dels Sistemes Kuat, el Delta-6 estava molt lluny del sistema Kuat, però semblava net i llest per volar, i Mace estava familiaritzat amb els controls. Arrencà a córrer cap al caça estel·lar, va saltar a la cabina de comandaments, i va baixar el sostre. Disparant els motors, brunzí fora de l'hangar cap a l'espai. Segons més tard, el sensor navegacional del Delta-6 havia localitzat el rastrejador que Mace havia enganxat a la llanxa de desembarcament del droide.
El Delta-6 era significantment més ràpid que la llanxa Incom, i Mace aviat va estar mirant al navili del droide a través del seu sostre de transpariacer. La llanxa de desembarcament s'estava dirigint cap a una nau amb un exterior inusualment colorit i enormes ales decoratives. Mace generalment pensava en les naus estel·lars per la seva utilitat, però mentre mirava a la qual s'estava aproximant, només podia descriure-la com autènticament espantosa.
Mace va accelerar a la persecució de la nau del droide.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada