diumenge, 5 de novembre del 2017

Laberint d'enganys (XVIII)

Anterior



Capítol 18

Semblava que queia per sempre en aquella foscor tan opressiva. En realitat, van ser tan sols uns segons.
–Ai. –Amb un soroll sord, va copejar el sòl. Per un moment es va quedar allà recuperant l'alè. S’ho va quedar mirant. A tal vegada tres metres per sobre d'ell, només podia veure un quadrat negre delimitat per quatre primes i feblement brillants línies.
La trapa.
S'hauria adonat Aurra? Boba no anava a esperar a veure-ho. Amb molta cura, es va posar dempeus, parpellejant perquè els seus ulls s'acostumessin a la foscor. Des de dalt li arribaven els sons esmorteïts del palau dels jocs dels Hutts. Mentre els seus ulls es van acostumar a la foscor, es va trobar que podia veure una mica. La tènue llum que travessava al voltant de la trapa li mostrava que estava en un túnel. Que s'estenia davant i darrere d'ell. Es va tornar i va mirar a través de la foscor.
Quin camí havia de seguir?
Per sobre d'ell va sentir el soroll de trepitjades.
Aurra.
Boba va decidir seguir cap a endavant... amb rapidesa. Tan ràpid i tan acuradament com s'atrevia, va anar avançant amb les mans davant d'ell. En aquest moment es va estremir quan alguna cosa humida i enganxosa li va tocar la cara i les mans.
Teles d'aranya, almenys, esperava que no fossin res més que teles d'aranya. De vegades, li va semblar sentir alguna cosa relliscant sota els seus peus, un so sec i aspre com de moltes cames petites. I després de diversos minuts d'anar a les palpentes en la foscor, va sentir una cosa més.
Veus.
Procedien d'algun lloc per davant d'ell. Boba es va adonar que el túnel semblava estar cada vegada més il·luminat. En lloc d'estar tot negre, ara estava envoltat d'un color gris fosc, com el fum. I ara que podia veure, es va trobar que hi havia altres túnels que es ramifiquen des d'on estava. Tots s'estenien enfront d'ell enmig d'una negror total. Des d’alguns d'ells arribaven els febles ressons de moviments precipitats i xiscles.
Boba es va estremir. Si hagués pres un d'aquests camins per error, podria haver-se quedat vagant per ells per sempre. No volia pensar en el que podria haver-li passat en ells. Darrere d'ell ja no escoltava els passos d'algú seguint-lo. No hi havia cap senyal que Aurra Sing hagués vingut en la seva persecució. Havia aconseguit escapar de nou.
Tal vegada la seva sort es mantenia, després de tot.
La llum venia directament de front d'ell. Boba va córrer cap a ella. Estava tan concentrat a arribar fins a allà que no va sentir el soroll suau de molts peus petits darrere d'ell en el túnel.
A només uns metres davant d'ell el passadís va acabar abruptament. Un pàl·lid rectangle de llum brillava en el sòl. Boba va mirar cap avall, i va veure als seus peus una petita reixa en el sòl. A través d'ella podia distingir vagues formes en una habitació per sota d'ell.
–Estàs segur que aquí estem fora de perill? –Va preguntar una veu a la sala de baix.
–Completament, –li va respondre una veu suau i profunda, va riure, amb un horrible i buit so. –El meu oncle ha comprovat que aquest lloc és segur. Ningú pot entrar aquí sense el nostre coneixement.
A Boba se li van posar els ulls com plats. Estava espiant una càmera secreta! La reixa havia d'haver estat posada allà expressament. Boba es va asseure lentament, fins que va estar agenollat i mirant per sobre de la vora de la reixa. Va tenir la cura de romandre apartat, per si es donava el cas que a algú se li ocorregués mirar cap al sostre.
–Això és bo, –va dir la primera veu. Boba va parpellejar. Després de la foscor del llarg túnel, era difícil acostumar-se a la llum de nou. Però després d'uns segons va poder veure amb més claredat.
I el que va veure li va fer mantenir la respiració per la sorpresa.
A la sala, una figura alta i esquelètica estava asseguda en una gran cadira. A banda i banda, tenia guàrdies armats vigilant. No eren guàrdies clon, ni androides. Aquestes figures eren humanoides, vestits amb uniforme grisos i amb làsers penjant al seu costat. La figura a la qual protegien era a San Hill.
–És en interès del seu oncle el per què ha de recolzar la nostra causa, –va dir el cap del Clan Bancari. –El Comte Dooku m'ho ha assegurat.
Boba havia d'entretancar els ulls per aconseguir una bona visió de l'altra figura a l'habitació. Era gran, enorme més aviat. Un ésser vast i ple de bonys amb la forma d'un llimac, estava reclinada en una cadira immensa com si fos un tron. Tenia braços diminuts d'aspecte feble i una cua llarga i gruixuda. Capes de greix baixaven en cascada per sota de la seva boca, que tenia la forma de granota. També estava envoltat per guàrdies. Boba va empassar saliva.
Aquest era Jabba el Hutt? Si era ell, era encara més repugnant del que el seu pare li havia descrit.
La criatura amb forma de llimac va sacsejar el cap.
–El meu oncle farà les coses segons li interessi, –va dir amb la seva veu de tro. –Ell no s'apressarà, ni pel Comte Dooku ni per ningú.
–Per què no està aquí el teu oncle? –va preguntar San Hill en un to irritat però tranquil·litzador. Semblava enutjat i impacient. –Desitjo fer negocis amb el mateix Jabba, no amb un subordinat!
–Gorga no és un subordinat! –Tronà el Hutt. Els seus diminuts braços copejaven l'immens pit viscós. –El meu oncle està ocupat atenent els nostres interessos de Tatooine. Si ho desitges, pots visitar-lo allà. Però jo no t'ho aconsellaria, –va afegir Gorga amb una llarga riallada.
Boba va fer una ganyota. Així que aquest era el nebot de Jabba! Va passar un mal moment imaginant una cosa més repugnant que Gorga. Però semblava que hauria de fer-ho, fins que pogués veure a Jabba per si mateix.
Boba va sentir una punxada de desil·lusió i nerviosisme. Tenia l'esperança que Jabba estigués allà, per aconsellar-li –per obtenir el coneixement– que el seu pare li havia dit que el vell senyor del crim posseïa.
No obstant això, Jabba no estava allà. Estava a Tatooine.
Haig d'arribar fins a l'Esclau I, va pensar Boba amb preocupació. Haig d'anar a Tatooine.
Ja havia perdut massa temps a la Ciutat Subterrània. Tenia la informació que necessitava sobre la fortuna del seu pare. Estava en les voltes del Banc Kuat en el Nivell Dos. Tenia la seva targeta. La seva nau l’Esclau I l'estava esperant en el Nivell U. Tot el que havia de fer era arribar al banc, obtenir els seus crèdits i tindria prou per sortir d’Aargau, i arribar a Tatooine.
A Boba només la idea de volar de nou ja li feia sentir millor. Va traçar el camí de retorn a través del túnel, de tornada a la trapa. Allà trobaria la forma d'obrir de nou la trapa i sortir fora. Llavors ja esbrinaria com tornar al Nivell Dos. Havia arribat fins allà pels seus propis mitjans, veritat?
Llavors podia fer-ho.
Tan silenciosament com li va ser possible, Boba va començar a allunyar-se de la reixa. Després es va girar i va començar a córrer dins del túnel. Es girava i es tornava a girar, i Boba, una vegada més va mirar a tots costats els passadissos, negres, badallant com enormes boques.
No els miris. Mantingues els teus ulls fixos en el túnel!
Per davant d'ell, amb prou feines podia distingir l’hàlit de llum que deixava passar la trapa. Va començar a córrer més ràpid.
I de sobte, es va detenir.
–No! –Va murmurar.
Al centre del passadís, alguna cosa s'arrossegava cap a ell. Mesurava més de mig metre de llarg, amb moltes potes negres articulades i un cos llarg i articulat. Dues llargues pinces espetegaven per sobre de les seves mandíbules. Els seus petits ulls vermells sortints estaven fixos en Boba, i les seves mandíbules lliscaven cap a ell.
Un kretch!
Boba li va donar una puntada de peu. Va sentir com les seves arpes es tancaven, llavors va sentir que fregava la seva cama mentre s'abalançava sobre ell. Va saltar a un costat, però el kretch era massa ràpid, li va seguir, fregant la seva bota.
Boba el colpejà de nou. Aquesta vegada va sentir un cop satisfactori quan el peu va copejar la criatura amb forma d'escorpí. El kretch va sortir volant, i va copejar la paret del túnel amb un fort cruixit.
Però ara Boba podia sentir més sons, altres petites criatures espetegant lliscant-se pel passadís.
Es va girar per tornar corrent per on havia vingut cap a la trapa.
En començar a córrer es va trobar enfront d'un home de gran alçada. Vestia el mateix vestit gris, que els guàrdies que havia vist al voltant de San Hill, en el refugi de Gorga.
Però aquest home no era un guàrdia o un subaltern. Vestia l'uniforme de gala d'un funcionari d'alt rang dels empleats de San Hill, un ample cinturó decoratiu, i una expressió que mostrava desconfiança i dots de comandament a parts iguals. Va somriure amb tristesa cap a Boba.
–Vas cap a algun lloc? –va preguntar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada