diumenge, 5 de novembre del 2017

Laberint d'enganys (XIX)

Anterior



Capítol 19

Boba es va quedar mirant al funcionari, consternat. Darrere d'ell, els insectes kretch xiuxiuaven i espetegaven. Els va mirar. Llavors el funcionari va agafar a Boba pel braç, es va tornar i va estrènyer la seva mà contra la paret. Immediatament, una porta oculta es va obrir. El funcionari va atreure a Boba darrere d'ell. La porta es va tancar mentre els kretch xiuxiuaven i espetegaven, furiosos per perdre a les seves preses.
–Així que…–L'home va mirar pensatiu a Boba. –Sembla que tenim un espia entre nosaltres. Però un no gaire acurat. Anem a fer-te un cop d'ull.
Li va acostar una torxa a la cara d’en Boba. El noi es va protegir els ulls amb la mà mentre l'home s'inclinava per mirar-lo atentament. Tenia el pèl llarg i vermellós, un rostre rugós. Una cicatriu li baixava des de sota un ull fins a la barbeta a través de la galta.
–Qui ets? –es va aventurar a preguntar Boba.
–El Vicepresident Kos del Banc Galàctic, –va contestar el funcionari. Va sostenir la barbeta de Boba amb la mà. Boba li va retornar la mirada desafiadora, sense dir res. L'home va seguir mirant-ho. Finalment Kos va capcinejar. Amb els ulls mig aclucats l'expressió de la seva cara va canviar.
–Sé el que ets, –va dir. –Ets aquest espia canviant del que hem sentit parlar. –Un lleuger somriure, gairebé d'admiració, va creuar la seva cara arrugada. –Disfressat com un noi, molt intel·ligent.
Boba va començar a negar amb el cap. Després es va detenir.
Un canviant podria semblar-se a qualsevol, o qualsevol cosa de la seva grandària. El Vicepresident pensava que era en Nuri!
–Així és, –va dir Boba lentament. Mirà amb cautela a l'oficial.
El somriure de l'home es va endurir.
–Bé, San Hill té els seus propis mètodes de fer front als espies. –Va començar a tirar de Boba cap a ell.
–I el mateix ocorre amb el meu mestre, –va dir Boba.
Kos es va detenir. Mirà amb recel a Boba.
–Què vols dir amb això?
Boba va vacil·lar. Tenia el tipus d'informació que tindria un espia, una informació real, possiblement mortal. Allunyat de tot el món allà a Aargau. Allunyat de tothom en la galàxia. Boba només sabia que el Comte estava jugant a un joc mortal. El Comte estava fingint ser dues persones, en costats oposats d'un gran conflicte que abastava gran part de la galàxia.
Aquesta informació era prou important com per apostar la seva vida per ella. I ara, això és el que Boba anava a fer.
–San Hill només coneix part de la història, –va dir Boba. Intentant mantenir la veu calmada.
–I tu coneixes la resta? –Va exclamar el Vicepresident. No obstant això, semblava incòmode. Mirà per sobre de la seva espatlla, i després va assenyalar a Boba prop d'ell. –Què has sentit? –va preguntar Kos en un murmuri. Les seves mans enguantades van agafar a Boba amb tanta força que el seu braç li va començar a doldre. –Hi ha hagut rumors, mil rumors.
El cor de Boba botava dins del seu pit. Corria un gran perill, però amb el perill també li arribava una oportunitat. Si era intel·ligent, podria utilitzar aquell funcionari per escapar de la Ciutat Subterrània, tal vegada fins i tot per escapar d’Aargau...
–No sé res de rumors, –va dir Boba per fi. Va alçar el cap amb orgull i va mirar directament als ulls del Vicepresident. –Sé només la veritat, però la veritat té un preu.
Kos va mirar fixament a Boba. Semblava estar sospesant les seves opcions.
–No tinc tot el dia, –va dir Boba. –I tampoc ho tenen aquells als quals serveixo. –Mirà darrere del Vicepresident com si veiés a algú més allà. Kos es va posar tibant. Va acostar la seva mà a la seva arma, com si volgués assegurar-se.
–El teu preu? –va dir. –La teva miserable vida hauria de ser preu suficient! Digues-me el que saps, i et deixaré en llibertat... ara com ara.
Boba lluitava per mantenir la seva veu ferma. Podia sentir el temor d’en Kos, si Boba podia controlar la seva pròpia por, tindria l'avantatge.
–No. Això no és suficient. Vaig a compartir la meva informació, però primer has de portar-me al Nivell Dos.
–Al Nivell Dos? –El Vicepresident es va posar a riure. Després, el seu riure es va convertir en ràbia continguda. –Podria trencar-te el coll aquí mateix, però després que San Hill sentís el que haguessis de dir, ell s'encarregaria de concebre formes més entretingudes de matar-te.
–Després de sentir el meu informe,–, va dir Boba en veu baixa –et matarà per no haver-me portat abans. Però, per llavors el meu amo estarà aquí, i...
Va deixar que la seva veu es perdés... amenaçadorament.
El funcionari li va mirar fixament. La seva cara es va enfosquir a causa de la ira. La seva mà es movia cap al coll d’en Boba.
Boba va respirar profund. Si anava a morir en aquell moment, moriria lluitant. Mirà desafiador cap al seu raptor.
Però després Kos es va detenir. Mirà al noi. El seu rostre marcat semblava considerar a Boba amb més respecte. Per fi, va assentir.
–Molt bé, –va dir. –Anem a fer-ho a la teva manera. Quelcom s'està tramant, això és segur. Preferiria estar fora d'aquest lloc quan tot comenci.
Va empènyer a Boba cap a davant. Es va sentir un clic d'un làser quan es deixa anar de la seva funda.
–Però que no se't passi pel cap intentar escapar. Et portaré al Nivell Dos.
–Al Banc Kyat, –va dir Boba ràpidament.
Per un moment Kos es va quedar en silenci. Després es va posar a riure.
–Kuat, eh? Bé, algú ha d'estar pagant bé pels teus serveis. Però suposo que has de ser digne d'ells.
No saps ni la meitat del que passa realment, va pensar Boba, mentre el Vicepresident marxava pel passadís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada