diumenge, 5 de novembre del 2017

Laberint d'enganys (XV)

Anterior



Capítol 15

El twi'lek havia arribat al final d'un carrer llarg, tortuós i estret. Es va detenir enfront d'un gran edifici amb un sostre arrodonit amb grans espines en ell. L'edifici tenia la forma del cap d'un drac Krayt gegantesc. La boca oberta del drac era la porta. A l'interior, Boba podia veure una multitud bulliciosa d'alienígenes, éssers humans i androides. Entre les dents del drac Krayt, una brillant consigna hologràfica amb brillants lletres de verd i or en llengua huttesa.
El twi'lek es va acostar al senyal hologràfic. Sense dubtar-ho, es va introduir dins.
Boba el va veure entrar. El cor li bategava amb força. Havia vist un munt de gent, molts d'ells alienígenes, i un munt d’androides des que estava a la Ciutat Subterrània. Però hi havia una cosa que no havia vist.
No havia vist encara a cap nen. No havia vist a una sola persona de la seva edat.
L'últim que volia fer era cridar l'atenció sobre si mateix. El silenci i el sigil eren les millors armes d'un caçador de recompenses.
Però no hi havia manera que pogués colar-se a través de la boca del drac krayt i entrar en el palau de joc passant desapercebut. Un grup de fornits guàrdies estaven just en l'entrada –porcs gamorreans– vigilant-la. Boba, va veure com el twi'lek es dirigia directament cap a ells. Els gamorreans es van inclinar davant seu en passar, però d'altra banda no li van fer més cas. No obstant això, quan dos wookiees es van acostar moments després, els guàrdies gamorreans els van escorcollar abans de deixar-los entrar a l'interior.
Com podria colar-se Boba?
Boba va mirar darrere d'ell, al carrer. Podia veure a altres dos grups de persones que es dirigien cap al palau de joc Hutt. Si es quedava on estava, el veurien. En el millor dels casos li dirien que se n'anés. En el pitjor...
No podia permetre's el luxe de pensar en això ara. A pocs metres, podia veure un munt d'enderrocs. Ràpidament, abans que els grups que s'aproximaven poguessin veure’l, Boba va córrer i es va ajupir al seu costat.
El primer grup s'acostava. Ara Boba ja els podia veure clarament: mitja dotzena de petits drapaires jawa. Tots portaven els vestits encaputxats distintius dels jawes. Tots parlaven entre si en l'algaravia habitual dels jawes. En passar, els seus ulls brillaven des de dins de les seves caputxes, com llanternes diminutes.
–Ei, –es va dir Boba a si mateix–. Tinc una altra idea, una bona idea.
Es va tornar i ràpidament va començar a buscar entre els enderrocs. Maons, vidres trencats, trossos de cuir. Unes restes foses del que una vegada havia estat un làser. Llançacoets. Restes de granades fetes explotar. I una cosa que s'assemblava alarmantment a una mà humana.
El palau del joc Hutt era un lloc popular. Però probablement no era una bona idea quedar-se allà durant molt temps.
De sobte, Boba va trobar el que estava buscant. Es va mossegar els llavis per no plorar en veu alta de triomf. Era tan sols un drap, un llarg tros de tela de color groc grisenc, brut i ple de forats.
Però no era prou bo per a ell. Boba va mirar cap a enrere per assegurar-se que ningú li havia vist ja. Els jawes s'acostaven a l'entrada en aquest moment. Un d'ells semblava estar parlant amb els guàrdies gamorreans. Ràpidament, Boba es va posar la tela sobre el cap. Feia mala olor –empestava, més aviat– però va estrènyer les dents i va tractar de col·locar-la de la forma més adequada.
Va col·locar part d'ella damunt del seu rostre. Va tirar cap a endavant, fins que es va cobrir la cara com si fos una caputxa. La tela va caure just per sota dels genolls. Es va llevar el cinturó de la seva túnica i se’l va lligar al voltant de la cintura. Era una mica més alt que els jawes, així que va doblegar els genolls. Era difícil caminar així, però una vegada endins, tal vegada ningú s'adonaria si es redreçava.
Mirà al voltant de la pila d'enderrocs. Un altre grup es trobava prop del palau de jocs d'atzar. Estaven massa lluny per veure'ls amb claredat, però eren alts, i vagament humanoides.
I hi havia un munt d'ells.
Serà millor que entri dins, ràpid.
Boba va mirar cap al palau de jocs d'atzar. Els guàrdies gamorreans van assentir amb el cap i van introduir a l'interior als jawes. Boba va esperar fins que l'últim jawa desapareixia en la boca del drac krayt. Després, va respirar profund i es va dirigir cap a l'entrada.
Però quan va arribar allà es va detenir. Un dels guàrdies gamorreans li va mirar, grunyint-li una pregunta. Va alçar una llança, i la va agitar amenaçadorament.
El seu soci el va mirar amb els seus petits ulls porcins, escèptic.
Boba va doblegar els genolls una mica més. Va tirar dels plecs de tela al voltant del seu cap, resant perquè no es veiés el seu rostre. Va assenyalar cap a l'entrada, gesticulant per expressar que volia entrar.
Just llavors, un guàrdia li va donar un cop de colze a l'altre, grunyint i va assenyalar darrere de Boba.
–Aarrrgh! –Grunyí l'altre guàrdia. Va fer petar els ullals i es va quedar enutjat en mirar cap a on l'altre li havia indicat.
Boba volia tornar-se i mirar darrere d'ell, però no s'atrevia. Es va posar dempeus, preguntant-se si hauria d'inventar-se alguna cosa per entrar.
Sense previ avís, un dels guàrdies gamorreans va passar la seva llança per sobre del cap d’en Boba. I li va fer un gest perquè entrés.
Boba va assentir amb vehemència. Va recol·locar els plecs de la seva capa, va ajupir el cap i després es va dirigir tan ràpid com va poder a través de la boca del drac krayt, cap a l'interior del territori controlat pels hutts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada